Forum


16 september 2011

Presentatie website `omgaanmetidealen.nl'

Stichting FORUM presenteert een nieuwe website die opvoeders ondersteunt bij het omgaan met jongeren die extreme idealen koesteren. Een doeltreffend instrument dat inspeelt op de handelingsverlegenheid van opvoeders bij deze belangrijke pedagogische taak.

Bij het verschijnen van het onderzoeksrapport Idealen op drift. Een pedagogische kijk op radicaliserende jongeren (Van San, Sieckelinck & De Winter, 2010) werd duidelijk dat volwassenen die geconfronteerd worden met radicaliserende jongeren behoefte hebben aan een doeltreffend instrument ter ondersteuning van hun pedagogische taak.

Omgaanmetidealen.nl is de naam van de nieuwe website. Deze biedt ouders, docenten en professionals in het jeugdwerk onmisbare informatie om zo goed mogelijk met radicalisering om te gaan. Voor het eerst is er online advies op maat voor opvoeders van jongeren met extreme idealen. De website is geen eindproduct, maar een beginpunt van een innovatief pedagogisch instrument om te helpen voorkomen dat radicalisering uitmondt in het gebruik van zinloos geweld.

Sadik Harchaoui, voorzitter van de Raad van Bestuur van FORUM opent de bijeenkomst, waarna dr. Stijn Sieckelinck (senior onderzoeker bij FORUM) terugblikt op de tien jaar na de aanslagen van 9/11. De website wordt toegelicht door de makers, daarna feeft prof. Dr. Jean Tillie (hoogleraar politicologie, UVA) zijn reactie. Vervolgens wordt de campagne afgetrapt door Maud Groenberg, bestuurder van Bureau Jeugdzorg regio Den Haag. Tot slot vindt er een paneldiscussie plaats met docenten en professionals uit het jeugdwerk.

Programma
13:30 uur Ontvangst met koffie, thee en lunch
14:00 Opening
Sadik Harchaoui, voorzitter Raad van Bestuur, FORUM 14:10 Tien jaar na 9/11
Stijn Sieckelinck (FORUM)
14:30 Toelichting op de website
Jessa Wegman (FORUM)
14:50 Reactie op de website
Jean Tillie (UVA)
15:15 Start Campagne
Maud Groenberg (bestuurder Bureau Jeugdzorg regio Den Haag) 16:00 Discussie panel en zaal
Onder leiding van Sadik Harchaoui
16:15 Afsluiting
16:20 Borrel


de website is online vanaf 16 september

Datum en plaats
16 september 2011

13.00 - 17.00 uur

Nieuwspoort

Lange Poten 10
2511 CL Den Haag
routebeschrijving Nieuwspoort>

Aanmelden
U kunt zich tot 2 september

aanmelden via het online formulier>

Nadere informatie

FORUM

Sanne van Buren

e-mail: s.vanburen@forum.nl