Provincie Noord-Holland

Plaatsing nieuwe N201-viaduct over de A4 en werkzaamheden Kruisweg

09 september 2011 -

De provincie start op 16 september met het plaatsen van het nieuwe viaduct van de N201 over de A4 bij de afrit Hoofddorp.

Het plaatsen van het eerste deel van de liggers van dit viaduct neemt een weekend in beslag. Daarnaast wordt er gewerkt aan de Kruisweg. Verkeer over de A4 en de Kruisweg moet rekening houden met omleidingen en een snelheidsbeperking gedurende de werkzaamheden.

Op vrijdag 16 september wordt begonnen met het plaatsen van de liggers van het nieuwe viaduct van de N201 over de A4 bij de afrit Hoofddorp. De werkzaamheden worden in 2 delen verricht: dit weekend worden de liggers aan de westkant geplaatst. Voor het verkeer dat langs de werkzaamheden rijdt, geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.

Werkzaamheden op 16, 17 en 18 september
In het weekend van 16, 17 en 18 september worden de liggers van het viaduct aan de westkant geplaatst. De werkzaamheden zijn van vrijdag 20.00 uur tot zaterdag 09.00 uur en van zaterdag 20.00 uur tot zondag 09.00 uur. De rijbaan richting Den Haag wordt afgesloten. Het verkeer richting Den Haag wordt op de A4 via de oostelijke weghelft geleid. De A5 richting Hoofddorp wordt afgesloten. Verkeer richting Hoofddorp op de A5 wordt omgeleid via de A9 en de A4.

De oprit Hoofddorp richting Den Haag wordt voor al het verkeer afgesloten. De omleiding gaat via de oprit Hoofddorp richting Amsterdam, bij Schiphol keren en richting Den Haag rijden. De bus kan wel gebruikmaken van de oprit richting Den Haag. Overdag zijn alle rijbanen opengesteld.

Werkzaamheden Kruisweg richting Aalsmeer
Ook op de Kruisweg en de parallelweg ter hoogte van de Aalsmeerderweg vinden werkzaamheden plaats. Doel van de werkzaamheden is onder andere het beschikbaar stellen van de derde aanwezige rijstrook voor verkeer richting Hoofddorp/A4.

* Tot 22 september wordt er onder andere gewerkt aan het verwijderen van de tijdelijke belijning en het aanbrengen van nieuwe. De parallelweg wordt ingesteld als eenrichtingsverkeer (richting Schiphol-Rijk). Op de N201 zijn 2 rijstroken per rijrichting beschikbaar.

* In het weekend van 23 tot en met 26 september wordt gewerkt aan het wegdek van de N201 tussen de fietsbrug en 50 meter na de kruising met de Aalsmeerderweg. De werkzaamheden starten op vrijdag 23 september om ongeveer 21.00 uur en duren tot maandag 26 september 05.00 uur. Het verkeer vanuit Rijsenhout richting Hoofddorp/A4 wordt omgeleid via de Incheonweg en Pudongweg.

N201+
De provincie Noord-Holland werkt samen met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn aan de vernieuwing en verbreding van de N201 tussen de A4 en Amstelhoek. Dat is hard nodig om dit economisch belangrijke gebied rondom Schiphol en Flora Holland vitaal te houden. De nieuwe weg verbetert de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied. De aansluiting van de nieuwe N201 op één van de belangrijkste verkeersaders in Nederland, de A4, is een onderdeel van dit project.

Meer informatie
Er kunnen wijzigingen in de werkzaamheden optreden. Voor de meest actuele stand van zaken verwijzen wij u naar onze website: www.n201.info, waar onder Aansluitingen A4/werkinuitvoering de meest recente gegevens staan.

Bij vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 - 0200 600 (gratis).

---