Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-09-2011

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 16 september
Nederland 1 -- 21.30 uur

VERMIST IS TERUG
'ZELFS EEN HOND BEGRAAF JE NOG NIET LEVEND'

Voor Truus Tisseur, de moeder van de vermoorde Elsa, is de gedachte dat haar dochter nog leefde toen ze werd begraven, een gruwel: 'Dat doe je een hond nog niet aan".

Drie maanden nadat ze in september 2010 spoorloos verdween, werd de 35-jarige Elsa Tisseur uit Veghel dood gevonden. Een wandelaar zag haar hand uitsteken boven de besneeuwde grond in een moeilijk toegankelijk bosperceel. 'De moordenaar heeft misschien niet geweten dat ze nog leefde, of hij had haast", zegt Truus met betraande ogen. Ze wordt gekweld door het idee dat Elsa misschien uit haar graf heeft willen ontkomen. De partner van Elsa, Mario van E., zit vast op verdenking van moord of doodslag en moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Hij ontkent schuld maar heeft gruwelijke details onthuld aan vrienden: 'Mario bekent dat 'ie Elsa met 'n honkbalknuppel heeft neergeslagen en daarna met een kussen heeft gesmoord". Voor de ouders van Elsa staat welhaast vast dat Mario hun dochter uit de weg heeft geruimd: ,,En dan te bedenken dat Mario ons die dag belde omdat Elsa zogenaamd boos de deur was uitgelopen met de woorden 'mij vind je niet meer terug'."

VERMIST zoekt in de uitzending van vrijdag 16 september naar het motief waarom Elsa dood moest.

Verder in VERMIST: DNA van dader op lichaam Nicole van den Hurk VERMIST spreekt met zowel de stiefvader als met de broer van de in 1995 vermoord gevonden Nicole van den Hurk uit Eindhoven. Eerder dit jaar beschuldigen vader en zoon elkaar over en weer van betrokkenheid bij haar dood. Deze week is Nicole's lichaam opgegraven om de DNA-sporen op haar lichaam te vergelijken met die van mogelijke daders. Zanger Ad van den Hurk: 'Prima, misschien komt er dan eindelijk een eind aan die hel van verdachtmakingen".

Ten slotte in VERMIST: 'Ik heb nooit geweten dat ik een zus heb' Pas na het overlijden van zijn moeder in 1997 hoorde Stan van zijn tante dat er een twee jaar oudere zus is. Stan: 'Ze had mijn moeder moeten beloven me nooit iets te vertellen." Stans moeder, Geertruida Winkel, is afkomstig uit een klein dorpje in de Achterhoek en eind jaren veertig werd het als een schande beschouwd om ongehuwd moeder te zijn. 'Mijn moeder ging naar Utrecht om stiekem te bevallen bij de nonnen", weet Stan van zijn tante: ,,ze heeft 't kind niet mogen zien, het is direct bij haar weggehaald". Na 14 jaar zoeken doet Stan een beroep op VERMIST.

Voor meer informatie ga naar www.vermist.nl



Ingezonden persbericht