Gemeente Leeuwarden

Luchtmachdagen 2011

Ook dit jaar vinden de Luchtmachtdagen weer plaats op vliegbasis Leeuwarden. De Luchtmachtdagen zijn bedoeld om inwoners van Nederland kennis te laten maken met de Koninklijke Luchtmacht. Met de slogan `de toekomst hangt in de lucht´ presenteert de Koninklijke Luchtmacht zich gedurende twee dagen op zowel de grond en in de lucht.

Vliegshows

Een van de hoogtepunten tijdens de Luchtmachtdagen is een vliegshow. Dit jaar is er een vliegshow van onder meer Patrouille Acrobatique de France, de Red Arrows, Patrulla Aguila en de Red Devils. Ook zijn er soloteams aanwezig waaronder een Belgische en Turkse F-16. Het Nederlandse F-16 Solo Display Team verzorgt een optreden en het Apache Solo Display Team is te bewonderen in de nieuwe kleuren. De Air Power geeft een beeld van de samenwerking tussen de verschillende onderdelen van het leger en de rol van de luchtmacht hierin.

Tentoonstellingsterrein

Op het tentoonstellingsterrein kunt u een kijkje in de toekomst nemen. U kunt bijvoorbeeld zien hoe de Joint Strike Fighter ervoor staat en de toekomstige uitrusting van de militairen bekijken.

Openingstijden

Het publieksterrein is op vrijdag 16 en zaterdag 17 september vanaf 08.00 uur geopend voor het publiek. De vliegshows beginnen op beide dagen om 09.00 uur en eindigen 17.00 uur. De toegang is gratis. De vliegshows zijn op beide dagen van 09.00 uur tot 17.00 uur live te volgen via de live streaming op de internetsite van Defensie.

Vervoer en parkeren

U kunt het beste met het openbaar vervoer of de fiets naar de Luchtmachtdagen komen. Vanaf het station in Leeuwarden rijden vanaf 07:30 uur continu pendelbussen van en naar de vliegbasis. Dit vervoer is gratis. Ook mensen die niet met de trein reizen, mogen gebruik maken van de gratis pendelbussen.