Watersportverbond - KNWV

Matchracers Delta Lloyd Kernploeg in halve finale

vrijdag 16 september 2011

Er stonden op 15 september vier races op het programma tijdens de Nations Cup in Sheboygan, USA. Het Nederlandse matchrace team van Mandy Mulder, Shannen Marck en Merel Witteveen plaatste zich met een top drie resultaat in de round robin (voorronde) voor de halve finales. Nummers vier tot en met zeven moeten vandaag 16 september in de
herkansingsronde vechten voor de laatste plaats in de halve finale.

De zeilsters van de Delta Lloyd kernploeg waren na drie races op 15 september al zeker van een plek in de halve finale. De instabiele wind op Lake Michigan nam gedurende de dag steeds meer af tot ongeveer 5 knopen. Nederland won van Frankrijk en Portugal, van de Brazilianen en Amerikanen werd verloren.

âMorgen staan er voor ons geen races op het programma, nummer 4 t/m 7 zullen gaan strijden om de laatst beschikbare plaats in de halve finale. Op zaterdag zijn wij weer aan de beurt. Het Australische team heeft de voorrondes gewonnen en mag daardoor haar tegenstander voor de halve finale kiezen. Wij verwachten dat wij de halve finale tegen het Franse team zullen varen,â schrijft het matchrace team op hun website www.matchraceteam.nl

Coach Mikael Lundh had een compliment voor zijn zeilsters. â Mandy, Shannen en Merel wisten heel goed hun vorm vast te houden. Ze stelden hun halve finale positie zeker in de onvoorspelbare en afstervende wind. Voor zaterdag wordt betere en meer stabiele wind voorspeld.â