Noud van Rooij nieuwe directeur Zonnebloem

Persbericht van Nationale Vereniging de Zonnebloem

Noud van Rooij uit Veenendaal wordt de nieuwe directeur van Nationale Vereniging de Zonnebloem. Van Rooij was tot 1 augustus jl. algemeen directeur van MKB Nederland en is vandaag officieel benoemd door de vrijwilligersorganisatie. Van Rooij (60) neemt op 1 januari 2012 het roer over van Marijke van Eck, die de afgelopen tien jaar gedreven richting gaf aan de Zonnebloem en haar 43.000 vrijwilligers. De nieuwe directeur gaat verder op de ingeslagen weg. Dat betekent dat hij zich vooral gaat bezighouden met het versterken van het vrijwilligerswerk in de Nederlandse samenleving en het bevorderen van sociale integratie van zieken en gehandicapten.

Vrijwilliger
Noud van Rooij was vanaf 2006 algemeen directeur van de ondernemerskoepel MKB Nederland. Verder heeft Van Rooij diverse andere directiefuncties vervuld bij onder meer Cadans, de voormalige uitvoeringsinstelling in de sociale zekerheid. Van Rooij en de Zonnebloem zijn geen onbekenden van elkaar. Sinds 1985 ging de Veenendaler 44 keer als (leidinggevende) vrijwilliger mee met het vakantieschip van de Zonnebloem en met diverse vlieg- en busreizen.. Het directeurschap bij 'zijn grote liefde' is dan ook een zeer bewuste en logische stap. "Ik heb met eigen ogen gezien hoeveel het vrijwilligerswerk van de Zonnebloem voor zieken en gehandicapten betekent. Ik vind het een voorrecht om me daar ook beroepsmatig met hart en ziel voor in te mogen zetten."

Over de Zonnebloem
De Zonnebloem telt ruim 43.000 vrijwilligers die georganiseerd zijn in ongeveer 1.400 afdelingen. Zij bieden een sociaal netwerk en geven kleur aan het leven van mensen met een fysieke beperking voor wie eenzaamheid dreigt. Buiten het verzorgen van ruim 300.000 activiteiten voor 150.000 mensen, leggen de vrijwilligers 1,3 miljoen huisbezoeken af bij meer dan 70.000 zieken en gehandicapten. Ook gaan elk jaar ruim 8.000 (zwaar) hulpbehoevende mensen met de Zonnebloem op vakantie, waarvan 3.000 met het vakantieschip.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.zonnebloem.nl



Razende Robot Reporter