Politie Groningen

Levenloos lichaam gevonden in de binnenstad van Groningen.

Man vermoedelijk door misdrijf om het leven gekomen

Groningen , 16-09-2011 o De politie heeft vrijdag, rond het middaguur, het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Het lichaam werd ontdekt in een portiek aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De man is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Portiek

Vrijdagmorgen rond 11:30 uur waarschuwde een getuige de politie over het aantreffen van het lichaam. Gealarmeerde agenten troffen bij onderzoek in het portiek het stoffelijk overschot aan van man van middelbare leeftijd.

Groot onderzoek

Omdat de politie vermoedde dat de man door een misdrijf om het leven is gekomenstartte de recherche direct een groot onderzoek. Forensische rechercheurs zijn met een uitgebreid sporenonderzoek in en rondom de vindplaats van het stoffelijk overschot begonnen. Ook startte de politie direct een buurtonderzoek. De politie onderzoekt de doodsoorzaak van het slachtoffer. De politie heeft de identiteit van het slachtoffer nog niet met zekerheid vast kunnen stellen. Het gaat waarschijnlijk om een 65-jarige bewoner van het portiek.