Gemeente Vlaardingen



-

Vlaardingen heeft ambassade van de vrede

07-09-2011 |

In de week van 16 tot en met 25 september vindt in Vlaardingen de vredesweek plaats. Burgemeester Tjerk Bruinsma is in deze week vredesambassadeur en het gezicht van de lokale Ambassade voor Vrede. Deze ambassade is gevestigd in het pand van Vele Vlaardingers Eén Huis aan de Floris de Vijfdelaan 148.

Officiële opening vredesweek
Burgemeester Tjerk Bruinsma opent op vrijdagmiddag 16 september om 17.00 uur de Vredesweek door het hijsen van de vredesvlag en het ontsteken van de vredesvlam in het Stadhuis aan de Oude Markt. Bij deze opening zijn ook leerlingen van het College Vos aanwezig.

Thema-avond `Vrede en veiligheid dichtbij huis' Maandagavond 19 september vindt een bijeenkomst plaats onder het thema ` vrede en veiligheid dichtbij huis' in het pand van VVEH. Op deze bijeenkomst zijn de centrale vragen `Hoe veilig is onze stad?' en `Wat kunnen we zelf doen aan vrede en veiligheid?'. De veiligheidscoördinator van de gemeente houdt een inleiding over de veiligheid en veiligheidsgevoelens in Vlaardingen. Na de pauze vindt er een forumdiscussie plaats onder leiding van burgemeester en vredesambassadeur Tjerk Bruinsma.

Op deze avond wordt een film vertoond over veiligheid in Vlaardingen gemaakt voor en door jongeren. Theater Overdebrug brengt de voorstelling "TE vrede". In de pauze vindt de verkoop plaats van tweedehandsboeken waarvan de opbrengst bestemd is voor Etane Books, een bibliotheek in de Syrische hoofdstad Damascus.

Afsluiting vredesweek
Burgemeester Tjerk Bruinsma sluit de vredesweek op zaterdag 24 september om 17.30 uur na de vredesmarkt in de Grote Kerk op de Oude Markt.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000