GroenLinks Prinsjesdag Grote tekst

Jesse Klaver bij Kleine Prinsjesdag

16
sep
16 sep 2011, 08:30u
Locatie: Ridderzaal, Den Haag
Sprekers: Jesse Klaver

Jesse Klaver gaat tijdens Kleine Prinsjesdag, samen met andere Tweede Kamerleden, in debat met jongeren tussen de 13 en 15 jaar over de Troonrede van de Jeugd.

Voor de tweede keer organiseren UNICEF en Defence for Children Kleine Prinsjesdag. Op deze dag leest de Koningin van de Jeugd de Troonrede van de Jeugd voor en zullen er aanbevelingen worden gegeven voor het verbeteren van het Jeugdbeleid.

Debat tussen jongeren en Tweede Kamerleden
Na de Troonrede van de Jeugd volgt een debat tussen jongeren en een aantal Tweede Kamerleden, onder wie Jesse Klaver. De jongeren - tussen de 13 en 15 jaar - komen uit 8 klassen van 7 middelbare scholen uit het hele land. Ze zullen debatteren over onder meer kindermishandeling, jeugdstrafrecht, vreemdelingenbeleid en kinderarbeid.

Na afloop zullen de aanbevelingen uit het debat en de Troonrede van de Jeugd worden gebundeld en worden aangeboden aan staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Kleine Prinsjesdag is alleen voor genodigden. GeĂŻnteresseerden kunnen via de site van Unicef een verslag te zien krijgen.