Watersportverbond - KNWV

Delta Lloyd Kernploeg zeilt ONK in Medemblik

maandag 12 september 2011

De meeste topzeilers van de Delta Lloyd Kernploeg zijn bijna
tweehonderd dagen per jaar van huis om hun sportieve droom te
realiseren: goud op de Olympische Spelen. In mei van elk jaar doen de topzeilers Nederland aan voor de Delta Lloyd Regatta, een
internationale wereldbekerwedstrijd. En in september keren ze voor de tweede keer dit jaar huiswaarts voor deelname aan de Delta Lloyd Open Nederlandse kampioenschappen die deze week van 16 tot en met 18 september plaatsvinden in Medemblik.

Dit voor-Olympische jaar is tot nu toe een uitzonderlijk goed jaar voor de Delta Lloyd kernploeg met als sportief hoogtepunt de vijf
Nederlandse medailles op het Olympische testevenement in Weymouth. Maar de grootste prijzen worden eind dit jaar verdeeld als de mondiale wereldtop in Perth neerstrijkt voor het vierjaarlijkse ISAF
wereldkampioenschap.

Voor vertrek naar Australie is er echter nog voldoende tijd voor het Delta Lloyd Open Nederlands Kampioenschap in Medemblik dit weekeinde.

Er doen opvallend veel zeilers uit de wereld- of Europese top mee in het 470-veld, waaronder de huidige tweevoudige wereldkampioenen Westerhof en Berkhout. Berkhout is tevens winnaar van het Olympische zilver in deze klasse in 2008. Daarnaast komen ook Nina Keijzer en Anneloes van Veen aan de start. Dit team mag zich de kersverse Jeugd Europees kampioen bij de dames noemen. Ook Steven LeFevre zeilt mee, dit keer met Max Blom. LeFevre was met Steven Krol Jeugd Wereldkampioen 2008. En wat te denken van de golden oldies, de gebroeders Kouwenhoven, tweevoudig wereldkampioen in de jaren â90. En natuurlijk niet te vergeten Team Coster, dat zilver won op het WK 2007.

Aanwezig van Delta Lloyd Kernploeg:

* Marit Bouwmeester, Laser Radial:

* Roelof Bouwmeester, Laser

* Rutger van Schaardenburg, Laser

* Lisa Westerhof en Lobke Berkhout, 470 vrouwen

* Steven LeFevre en Max Blom (stand in crew), 470 mannen (Steven Krol heeft knieblessure)

* Thierry Schmitter, 2.4mR

* Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen, Sonar
* De matchrace dames zeilen in dit weekend de Nations Cup in Amerika en Windsurfer Dorian van Rijsselberge is met zijn Nieuw-Zeelandse coach Aaron McIntosh op trainingskamp in het buitenland.

* Team Coster (geen onderdeel van de Delta Lloyd Kernploeg) is ook aanwezig op het Delta Lloyd Open Nederlands kampioenshap.