Rijksvoorlichtingsdienst

Spottersdag op vliegbasis Leeuwarden

Vliegbasis Leeuwarden organiseert, voorafgaand aan de Luchtmachtdagen van vrijdag 16 en zaterdag 17 september, op donderdag 15 september een spottersdag. Vanaf een speciale locatie kunnen luchtvaartenthousiastelingen de deelnemers tijdens hun aankomst en trainingen bekijken en fotograferen.

Deze week arriveren vliegtuigen, zoals een C-17 Globemaster III, uit binnen- en buitenland op vliegbasis Leeuwarden om deel te nemen aan de Luchtmachtdagen. Daarnaast worden door de verschillende demoteams, zoals het Solo Türk F-16 Display team, trainingsvluchten uitgevoerd ten behoeve van de vliegshow.

De spotterslocaties buiten de vliegbasis Leeuwarden zijn in het kader van openbare orde en veiligheid afgesloten. Om de spotters tegemoet te komen worden 400 spotters op uitnodiging van de Koninklijke Luchtmacht donderdag in de gelegenheid gesteld om foto's te maken van het vliegverkeer.

Dit jaar wordt de spottersdag georganiseerd in samenwerking met de Aviation Group Leeuwarden (AGL). Om deel te kunnen nemen aan deze dag wordt aan de spotters een financiële bijdrage gevraagd. Dit bedrag schenkt AGL aan een goed doel: de kinderboerderij in Stiens.




RVD Mediafeed