Na Vegas beroert Franco Dragone nu ook Macao!

14/09/2011 18:11

PRODUCTIONS DU DRAGON

Op 16 september zal het spektakel van Franco Dragone, 'The House of Dancing Water', dat al meer dan 700.000 toeschouwers in Macao ontving, zijn eerste verjaardag vieren. Het is een uitzonderlijke evenement, de vrucht van hard werk en een opmerkelijke samenwerking met Melco Crown Entertainment en zijn co-Chairman Lawrence Ho.

Van 1993 tot 2005 veranderde Franco Dragone de Amerikaanse stadscultuur en de kunst van het levend spektakel grondig. Van 'Mysterie' tot 'Droom' via de triomf van Céline Dion ('A New Day'), met elk van zijn spektakels, eerst met Cirque du Soleil en nadien met zijn eigen gezelschap Franco Dragone Entertainment Group, legde hij de lat van uitmuntendheid, droom en verbazing ontzettend hoog.

Dragone is niet enkel een artiest maar ook een ondernemer. Hij had zich in Vegas kunnen vestigen en van zijn succes kunnen genieten, maar hij nam deze zin van Barba ten harte: 'Wandel in de richting van de bliksem, want waar er storm is, is er water en leven. ' En die bliksem, in het begin van de 21ste eeuw, was nergens feller en aantrekkelijker dan in Azië.

De creatie van 'The House of Dancing Water' in Macao op 16 september 2010, was een blikseminslag om meer dan een reden: de omvang van het project, die niet alleen het ontwerp van een spektakel maar ook de bouw van het theater omvatte, de omvang van het budget (250 miljoen dollar); de artistieke en technologische uitdagingen die aangegaan moesten worden; en de ongelofelijke ontvangst van het publiek, die het nog nooit geziene spektakel met applaus onthaalde. Franco Dragone heeft de grenzen van zijn kunst weer eens overtroffen.

Op een jaar tijd kwamen er 700.000 enthousiaste bezoekers bij het al behaalde publiek van 75 miljoen mensen.

Dit fantastische avontuur had niet verwezenlijkt kunnen worden zonder de uitzondelijke samenwerking tussen ons gezelschap en dat van Lawrence Ho, Melco Crown Entertainment, eigendom van de complexe City of Dreams die het Dancing Water Theater herbergt. De samenwerking was gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect en past dus perfect bij het thema van een spektakel over de ontmoeting tussen Oost en West.

Om de eerste verjaardag van 'The House of Dancing Water' te vieren zal er op 16 september een liefdadigheidsgala plaatsvinden dat opgeluisterd zal worden door het Chinese wonder Yundi. De opvoering van het spektakel zal gevolgd worden door een prestigieus galadiner. Er werden 2000 plaatsen verkocht, waarvan de prijs varieerde tussen 1.500 en 4.500 HKD; de winst, die geschat wordt op 100.000 euro, gaat integraal naar de stichting 'Melco Crown Entertainment - Yundi Scholarship', waarvan het doel is om de cultuur in Macao te bevorderen en jonge muzikale talenten aan te moedigen.

De keuze om een verjaardag aan een liefdadigheidsavond te linken, getuigt van het sociale engagement van Franco Dragone, zijn partner Lawrence Ho en de pianist Yundi.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel