Gemeente Ede

vrijdag, 16 september 2011

Waterschap dicht lekkende riool-persleiding in Ede

info@ede.nl

Donderdag 15 september ontstond door graafwerkzaamheden voor de nieuwe wijk Kernhem in Ede een lek in de riool-persleiding die van Barneveld naar de rioolwaterzuivering in Ede loopt. Hierdoor liep een aangrenzende sloot vol met rioolwater. Aan het einde van de dag had het waterschap het gat gedicht, waardoor verdere overlast is voorkomen.

De schade ontstond om 7.30 uur ter hoogte van de oprit Ede Noord van de A30 richting Amersfoort. Het gealarmeerde waterschap heeft hierop rioolgemalen in het traject Barneveld-Ede uitgezet, waardoor het uitstromen van rioolwater werd beperkt. Ongeveer 200 m3 afvalwater kwam uiteindelijk in een aangrenzende sloot terecht. Om 16.30 uur was het gat in de persleiding gedicht. Aan het begin van de avond is het waterschap klaar met het afvoeren van de uitgestroomde rioolwater. Vrijdag zal het waterschap nog bezig zijn met het afvoeren van de vervuilde grond.

De rioolwaterzuivering in Ede aan de Dwarsweg (bij de A30) zuivert het rioolwater van de gemeenten Barneveld en Ede. Het rioolwater wordt met hoofdpersleidingen vanuit onder andere Barneveld (via Lunteren) en Wekerom aangevoerd naar de rioolwaterzuivering. De persleiding vanuit Barneveld heeft een diameter van een meter en kan 15.000 m3 afvalwater bevatten.

Volg persberichten en ander nieuws over Waterschap Vallei & Eem op www.twitter.com/valleieneem/