Gemeente Almere

Opening nieuwe locatie International School Almere

16-09-2011

Wethouder René Peeters heeft de nieuwe locatie van de International School Almere op 15 september officieel geopend. Het nieuwe gebouw aan de rand van het Cascadepark biedt plaats voor 300 leerlingen en heeft een volledig Engelstalig lespakket. Het gebouw is gebouwd van duurzame materialen en sluit goed aan bij de ambities van Almere.

René Peeters, wethouder Onderwijs: "Almere is een stad met internationale oriëntatie op onderwijs, ondernemen en evenementen. Almere heeft al diverse internationale kennisinstituten zoals het International New Town Institute, het Jan van Es Instituut, Alan Turing Institute en Almere Health City en niet te vergeten de Spaanse universiteit Bes La Salle. Uiteraard vormt de IS Almere hierin een heel belangrijke schakel als springplank naar een internationale vervolgopleiding en loopbaan." Na de wethouder hield Adrian Kearney, regional manager van de International Baccalaureate Organization, een toespraak. Leerlingen van de Arts Department boden de school een internationaal kunstwerk aan.

IS Almere; a personal touch in a sustainable environment

De International School Almere is een jonge International Baccalaureate (IB) World School. Leerlingen ontvangen na voltooiing van het studieprogramma het IB-diploma, dat toegang biedt tot universiteiten over de hele wereld. Een team van leerlingen - het Green Team - zorgt voor het vergroten van het bewustzijn op het gebied van duurzaamheid op en rond de school. Zie