Politie Hollands Midden

Voorschoten - Man houdt verdachten aan voor vernielen ruit

Voorschoten, 16-09-2011 o Een getuige heeft vrijdag 16 september rond 02.30 uur twee Voorschotenaren van 17 en 18 jaar aangehouden na het vernielen van een ruit bij een supermarkt aan de Schoolstraat.

De getuige hoorde een harde knal en zag daarna twee jongens wegrennen bij de ingang van de supermarkt aan de Papelaan. De jongens renden een steeg in op de Sixlaan waar de getuige, die hen per fiets gevolgd was, ze aansprak. De jongens probeerden nog even aan de getuige te ontkomen door weg te rennen, maar deze haalde ze in en hield ze aan waarna hij de politie belde. Na de komst van de agenten werden de verdachten overgedragen.

Glasgerinkel, wees alert Regelmatig wordt er door een steen door een ruit heen te gooien ingebroken in woningen of vernielingen gepleegd. Soms zijn er getuigen die glasgerinkel hebben gehoord, maar geen kijkje hebben genomen om te zien wat er gebeurd is. De politie vraagt bewoners alert te zijn op glasgerinkel en altijd even te kijken of het mogelijk met een inbraak te maken heeft. Door alert te reageren op glasgerinkel bij een inbraak en de politie te bellen kan de politie snel aanwezig zijn en de daders mogelijk in de kraag vatten.