Politiebond ACP

ACP: 'Miljoenennota biedt geen ruimte voor goede CAO politie'

De Miljoenennota, de begroting van het kabinet en toelichting op de belangrijkste kabinetsplannen voor 2012, biedt geen enkele ruimte voor een goede CAO politie. Dat is de stevige conclusie die kan worden getrokken uit de donderdag in de media vroegtijdig uitgelekte kabinetsbegroting. "De ACP voorziet grote problemen met de begroting voor de politie. Er is geen enkele rekening gehouden met loonsverhoging voor politiemensen", aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp in een reactie.

"Deze kabinetsbegroting zal een grote wissel trekken op de CAO-onderhandelingen die dit najaar van start gaan. Zo is er vorig jaar geen salarisverhoging voor politiemensen geweest. Dit terwijl er in andere sectoren, ondanks de crisis, wel een verhoging van salaris mogelijk bleek. Opnieuw geen salarisverhoging is voor onze leden daarom onacceptabel. De komende CAO zal de ACP dan ook salarisverhoging eisen en wordt er geen 'nee' geaccepteerd. Dat staat vast."

Media

De stevige conclusie van de ACP op de cijfers in de uitgelekte Miljoenennota voor 2012 kregen donderdag ook volop aandacht in de media. Hieronder staan daarvan enkele links.
Zie het origineel

---

16/09/11 11:11

---