Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws

SP wil duizend banen in Amsterdam redden

16-09-2011 * De SP wil de duizend mensen die dreigen hun gesubsidieerde baan te verliezen aan het werk houden. Gemeenteraadslid Maureen van der Pligt stelt voor de banen regulier te maken en rekent de gemeenteraad voor hoe deze banen betaald kunnen worden. "Door deze werknemers minder te begeleiden en door bedrijven met gemeentelijke opdrachten te houden aan hun sociale taakstelling kunnen sportverenigingen blijven draaien, fietsenstallingen en buurttheaters open blijven, zwerfdieren worden opgevangen en kunnen scholen hun conciërges behouden. Met dit plan is er voor de overige partijen geen enkel argument meer om de gesubsidieerde banen te schrappen."
Maureen van der Pligt
Afgelopen weken bleek dat de coalitiepartijen PvdA, VVD en GroenLinks in de gemeenteraad vast blijven houden aan het plan om het gesubsidieerd werk versneld stop te zetten. Dit betekent dat zeker duizend mensen hun baan verliezen en het merendeel een uitkering zal moeten aanvragen. De SP hamerde erop dat het werk dat deze mensen doen essentieel is voor de stad. Het mocht nog niet baten.

Van der Pligt: "Deze duizend werknemers hebben een zeer bescheiden baan met een zeer bescheiden loon. Met alle bezuinigingen die op ons af komen zou de gemeente juist moeten proberen het leed voor de zwakste organisaties en mensen te beperken. Ze doen er echter een schepje bovenop." Met het plan 'Hun werk is het waard' doet de SP een uiterste poging om de gemeenteraad alsnog te overtuigen zich in te zetten voor de allerzwaksten in Amsterdam.