Ingezonden persbericht


PErsbericht

HEMA wint opnieuw Oudstanding Bloei Award

Donderdag 22 september kreeg het distributiecentrum van HEMA, tijdens het Oudstanding Inspiratie Evenement in het Koetshuis van Nyenrode te Breukelen, voor de tweede keer op rij de Bloei Award 2011 uitgereikt. De jury oordeelde dat HEMA zich opnieuw een jaar lang de meest inspirerende werkgever mag noemen op het gebied van het verbeteren van samenwerking tussen diverse generaties op de werkvloer. De Award is ingesteld door Oudstanding en wordt jaarlijks toegekend aan die organisatie die zich het meest inspant om het werken met vier generaties op de werkvloer te stimuleren en tot bloei te brengen. Aan de hand van de Generatiescan kwam de jury tot een oordeel. De organisaties werden onder andere getoetst op de volgende onderwerpen: samenwerking, zingeving, arbeidsomstandigheden, inzicht in leeftijdsopbouw van werknemers, arbeidsvoorwaarden en ontwikkeling. Marcel van Boheemen, hoofd operatie op het distributiecentrum van HEMA, nam de prijs in ontvangst. 'Wij zijn uiteraard ontzettend trots dat we deze prijs voor de tweede keer in ontvangst mogen nemen. Het is een enorme eer. Alles begint tenslotte bij onze medewerkers. Dankzij hun inzet en toewijding kunnen we onze dromen waarmaken'.

De Inspiratiebijeenkomst stond in het teken van Sociale Innovatie. Patricia Heerkens, directeur Oudstanding en initiatiefnemer van de Award: "Het is voor het eerst in de geschiedenis dat bedrijven nu te maken hebben met vier generaties werknemers. Dat wordt een van de grootste managementuitdagingen voor de komende jaren. HEMA is dan ook een inspirerend voorbeeld voor werkgevend Nederland om Sociale Innovatie op de agenda te plaatsen."

Persinformatie
Oudstanding is sinds 1998 de arbeidsintermediair voor mensen van 45 tot 75 jaar. Oudstanding werkt actief aan het vergroten van kansen van de ervaren generaties op de arbeidsmarkt. Daarmee leveren we voor nu en voor de toekomst een zinvolle bijdrage aan het economisch verkeer. Door het doen van onderzoek, het stimuleren van nieuwe inzichten en het ontwikkelen van producten en kennis wil Oudstanding een continue bijdrage leveren aan de discussie rondom langer doorwerken en duurzame inzetbaarheid.

HEMA is opgericht in 1926 te Amsterdam en maakt deel uit van Lion Capital. HEMA heeft meer dan 580 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. De HEMA-formule is ook in deze vestiging van kracht: Het is dé winkel voor dagelijkse boodschappen. Alle artikelen zijn van het eigen HEMA merk met altijd het juiste product tegen de juiste prijs en een eigentijdse vormgeving. En voor alle artikelen geldt een 'niet tevreden, geld terug' garantie.