Ingezonden persbericht


Fotomanifestie Photo 3.0 belicht de toekomst van fotografie

Vrijdag 23 september start eerste editie nieuw Eindhovens initiatief

Fotografie is een discipline die de laatste tien jaar een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Innovatie in sneltreinvaart en in een prijscategorie dat iedere fotoliefhebber er van mee kan genieten. Toch ontbrak in de stad van design en technologie aandacht voor fotografie, een gat dat Photo 3.0 met een gevarieerd programma meer dan dichten gaat.

In de doorlopende expositie 'A Certain Delay' laten regionaal, nationaal en internationaal talent zien hoe innovatie in de materialen heeft geïnspireerd tot nieuwe kunstvormen, invalshoeken en bewerkingen. Dit omhelst video-installaties zo groot dat de bezoeker erin kan lopen tot de klassieke foto waar de kijker zich mentaal in verliest. Norbert van Onna en Edwin van Onna zijn de curatoren en zochten de grenzen van fotografie op in hun selectie. Met werk van regionale helden zoals Mike Roelofs en Marian Teeuwen, nationale talenten zoals Kim Boske en Iris Box en ook een aantal internationale namen zoals Dominique Teufen en Gabor Osz.

Het festival geeft ook de mogelijkheid aan de bezoeker om zich te verbeteren in de vorm van workshops, masterclasses en portfolioreviews. In samenwerking met onder andere BROET, Vice Magazine en Workhouse kan er actief gewerkt worden aan kennis en vaardigheden in een viertal workshops en masterclasses. Voor beginnende fotografen zijn de portfolioreviews een spannende manier om hun werk te laten beoordelen door mensen die verstand hebben van het vak, zoals Hans Zoete, Koen Hauser en Frank van der Stok.

Binnen het festival is ook ruimte voor reflectie. Er is een tiental lezingen van gerenommeerde vakmensen die hun eigen visie hebben op wat de nieuwe technieken gedaan hebben voor de maatschappij. Sarah S. Engelhard gaat in haar lezing in op de 'sporen die de mens achterlaat', een onderwerp dat als inspiratie dient voor haar eigen werk. Karin Krijgsman vraagt zich in haar lezing hardop af wat in dit voyeuristische tijdperk nog een 'respectabele documentaire fotograaf' is.

Geen festival is compleet zonder aangename muziek: de Eindhovense band Mindpark zal het festival tijdens de feestelijke opening inluiden. Gedurende het festival zijn kan er interdisciplinair genoten worden van optredens en muzikale beeldverhalen van IkEgo, Hills, Danibal en Lucas Schlicher.

Photo 3.0 is van 23 september tot en met 2 oktober te bezoeken in het Temporary Art Centre in Eindhoven. Entree is ¤ 5.00, deelname aan workshops vanaf ¤ 25.00. Kijk voor meer informatie op www.photo30.nl

Dit is een persbericht over de programmering van het Temporary Art Centre, www.tac.nu Our mailing address is:
Temporary Art Centre - culturele broedplaats en podium Vonderweg 1
5611 BK
Eindhoven, Noord-brabant -