Gemeente Tiel


Gratis praktijkdag voor jonge automobilisten

Jonge automobilisten uit de gemeente Tiel kunnen op vrijdag 23 september meedoen aan The Drive Xperience. Dit is een praktische, leerzame én leuke praktijkdag voor jonge automobilisten. Voorwaarde is dat de deelnemer niet ouder is dan 24 jaar, tussen de drie maanden en twee jaar geleden het autorijbewijs heeft behaald én sindsdien zelfstandig rijervaring op heeft gedaan.

The Drive Xperience is een unieke gelegenheid voor jonge autorijders om in de praktijk te ervaren hoe goed zij kunnen autorijden en op welke punten zij zich nog kunnen verbeteren. De gemeente Tiel en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) organiseren deze praktijkdag.

Programma

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

* Road Xperience: Tijdens een praktijkrit rijd je samen met andere deelnemers en een coach door de omgeving. Met elkaar vergelijk, evalueer en verbeter je jullie rijstijlen.

* Track Xperience: Met verschillende snelheden doe je een remproef op stroef en glad wegdek. Je ervaart hoe snelheid en weersomstandigheden je auto laten doorglijden en hoe de remafstand wordt vergroot. Bovendien ervaar je hoe het is als het ABS in actie komt. Volgens de deelnemers behalve leerzaam, vooral ook een heel spannend onderdeel van de dag!

* Xperience Xchange: In een informele setting wissel je met de andere deelnemers en een coach ervaringen en meningen uit. Wat ben je tegengekomen als automobilist en hoe denk je bijvoorbeeld over drugsgebruik in het verkeer?

Aanmelden

'The Drive Xperience' wordt tussen 13.00-20.00 uur gehouden in het Flipje- en Streekmuseum en op het parkeerterrein aan de Waalkade. Voor deelname is een eigen auto niet nodig. Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers. Aanmelden kan via www.thedrivexperience.nl of www.jongeautorijders.nl.