CliniClowns theatertour in regio Drachten

Persbericht van CliniClowns Nederland

Amersfoort, maandag 12 september 2011 - De CliniClowns theatertour reist dit jaar met de vernieuwde voorstelling Reis door het Zintuigenrijk! door het land. Deze kosteloze voorstelling is speciaal afgestemd op de belevingswereld van kinderen tot en met 18 jaar met een meervoudige en (licht) verstandelijke handicap. Samen met hun ouders, verzorgers, broertjes, zusjes én de cast reizen de kinderen door het Zintuigenrijk: horen, zien, ruiken, voelen en proeven.

De CliniClowns theatertour biedt alle voorzieningen en faciliteiten die deze kinderen nodig hebben. Daarmee onderscheidt de theatertour zich van de gangbare gezinsattracties. De voorstelling is speciaal afgestemd op hun belevingswereld; de intieme opzet garandeert bovendien een beschermde en gezellige sfeer. Op een dag vinden meerdere voorstellingen plaats, die elk ruimte bieden aan max 200 personen. Tijdens de theatertour zijn de kinderen om wie het gaat dus het stralende middelpunt.

De cast van de Theatertour bestaat uit een aantal CliniClowns en professionele acteurs onder wie Raymond Kurvers (bekend van o.a. Legally Blond), Loes Worm (Kruimeltje de musical), Rogier Komproe (Daddy Cool en Sonny Boy) en Nathalie van Gent (High School Musical). Voormalig hoofdrolspeler in de theatertour en huidig regisseur van CliniClowns in Concert, een andere productie van CliniClowns, Herman Boerman (ONM, Zwartboek) over de CliniClowns theatertour: "Het valt eigenlijk niet in woorden te vatten; je moet het beleven. De theatertour is met recht een unieke voorstelling, die zijn gelijke in Nederland niet kent." Acteur Rogier Komproe: "Ook voor de acteurs is deze theatertour een bijzonder mooie ervaring."

Noot voor redacties

PERSUITNODIGING REGIO DRACHTEN

Graag nodigt CliniClowns je uit om een voorstelling bij te wonen op een van de onderstaande data (doordeweeks of in het weekend). Uiteraard kun je je kinderen, nichtjes, neefjes en partner meenemen. Mocht je het werk van CliniClowns eens van dichtbij willen zien, kom dan langs bij onze prachtige theatertour.
Neem daarvoor contact op met: mirjam.willinge.prins@cliniclowns.nl

Voorstellingen:
23 t/m 26, 29 en 30 september 2011 in Drachten (Bakkeveen - Duerswaldmerwei 19)
1 en 2 oktober 2011 in Drachten (Bakkeveen - Duerswaldmerwei 19) Tijden: op doordeweekse dagen om 9.30u en 12.15u, in het weekend om 9.30u, 12.15u en om 15.30 uur

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.cliniclowns.nl

Noot voor redacties


CliniClowns Nederland

Over de theatert our
De CliniClowns theatertour reist van 20 mei t/m 2 oktober door het hele land. Na Houten, bezoekt de Theatertour Deventer, Velsen-Zuid, Ridderkerk, Leende en Bak keveen. In totaal kunnen meer circa 8000 kinderen samen met hun gezin of begelei ders kosteloos één van de 133 voorstellingen in de theatertourtent bezoeken. Er zijn nog plekken beschikbaar. De voorstellingen vinden vrijdags, zaterdags en zo ndags plaats om 9:30 en 12:15 uur, op zaterdag en zondag is er tevens een voorst elling om 15:30 uur. Naast de theatertour organiseert CliniClowns in hetzelfde t entencomplex CliniClowns in Concert, een serie muziekvoorstellingen voor kindere n die langdurig ziek zijn. De theatertour en CliniClowns in Concert worden mede mogelijk gemaakt dankzij donateurs en sponsors van Stichting CliniClowns Nederla nd. Meer informatie is te vinden op www.cliniclowns.nl/theatertour.

Over Stichting CliniClowns Nederland
CliniClowns biedt kinderen met een ziekte en handicap afleiding en plezier. De C liniClowns laten hen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten hen gewo on weer even kind zijn. Momenteel spelen meer dan 67 professionele CliniClowns i n 101 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Wanneer de Cl iniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn, kunnen kinderen nog steeds in de clownswereld terecht. Door de interactieve CliniClowns Speelkoffer in het zieke nhuis, de spannende online belevingswereld Neuzenroode.nl voor kinderen die thui s worden verzorgd en door verschillende clowneske evenementen voor kinderen en h un gezin. Een daarvan is de CliniClowns Theatertour, speciaal voor kinderen met een meervoudige en/of verstandelijke handicap.

Op dit moment bereikt CliniClowns ongeveer 30% van alle zieke en gehandicapte ki nderen in Nederland. De komende jaren wil CliniClowns minimaal de helft van deze kinderen bereiken. Zodat nog meer kinderen met een ziekte en handicap gewoon we er even kind kunnen zijn.

Noot voor redactie,

Razende Robot Reporter