Vrije Universiteit Amsterdam

PERSBERICHT
23 SEPTEMBER 2011

Winnen dankzij wetenschap
En verder in VU Magazine: de macht van design en het juiste weerwoord bij bezuinigingen Topsport kan niet meer zonder wetenschappers. Basketballers scoren tien procent meer door een speciale bril; roeiers krijgen veel meer vermogen met een gordel aan hun zitje. Ook bewezen VU-wetenschappers dat je niet op grote hoogte moet trainen, maar wel slapen. Lees alles vanaf pagina 6 in het alumnitijdschrift VU Magazine dat vandaag verschijnt.

Verder onder meer: Cultuurbezuinigingen, bezuinigingen in de kinderopvang: demonstreren helpt niet, harde cijfers mogelijk wel. Dat laat economiehoogleraar Frank den Butter zien vanaf pagina 12.

De ontwerper is een machtig iemand. Hij geeft ieders leven vorm en daardoor ook betekenis. Daarom nu op de VU: de unieke masteropleiding design cultures. Pagina 14.

Wat dokter Sonja Zweegman niet begrijpt, zoekt wetenschapper Sonja Zweegman uit. Over het werk van een internist-hematoloog van VUmc. Pagina 23.

Cultuurjournalist en VU-docent Stine Jensen moet kiezen tussen leugen of waarheid, macho- of metroman, wraak of mededogen en meer. Pagina 26.

VU Magazine VU Magazine verschijnt 23 september. Het blad wordt drie keer per jaar in een oplage van 59.000 verspreid onder alumni van VU en VUmc, leden van de Vereniging VU-Windesheim en andere instellingsrelaties. Hoofdredacteur is Marieke Schilp.