Politie Drenthe

Vrijdag 23 september 2011

Provincie Drenthe, 23-09-2011

Politie controleert verkeer

EELDE/PATERSWOLDE Donderdagmorgen hield de politie tussen 07.00 uur en 09.30 uur een bromfietscontrole in Eelde en Paterswolde. In totaal 12 bromfietsen en snorfietsen werden door motorrijders van de politie naar een controleplaats aan de Burgemeester Legroweg gebracht, waar een uitgebreid technisch onderzoek werd uitgevoerd. Er werd gekeken naar de constructiesnelheid (rollentestbank), spiegels, banden, remmen, geluid, framenummers, verlichting, frame en natuurlijk de benodigde papieren. Dit leverde de volgende overtredingen op:


- Vier keer voor een hoge constructiesnelheid (68, 77, 75 en 70 km)
- Vier keer voor het ontbreken van een spiegel
- Twee keer voor geen goedwerkende rem

- Eén keer voor het produceren van te veel lawaai (uitlaat)


- Daarnaast kregen enkele bromfietsers een waarschuwing omdat ze een helm droegen die niet (meer) aan de eisen voldeed (ouder dan 5 jaar en/of beschadigd)

Tijdens de controle kreeg de politie assistentie van een medewerker van de Rijksdienst voor het Wegverkeer en medewerkers van VVN die informatie verstrekten m.b.t. alcohol in het verkeer en andere veiligheidsitems.

PATERSWOLDE Vrijdagmorgen tussen 08.00 en 08.45 uur controleerde de politie op het juist vervoeren van kinderen naar de Menso Alting school aan de Brinkhovenlaan in Paterswolde. 16 auto`s werden gecontroleerd. Eén automobilist werd bekeurd voor het los vervoeren van een kind van zes jaar achter in de auto.

Hennepkwekerij ontdekt

ROGAT In een loods aan de Kosterweg in Rogat trof de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij aan met in totaal 1066 hennepplanten. De elektriciteit voor de kwekerij werd op illegale wijze verkregen. De kwekerij werd ontmanteld en Enexis sloot de elektriciteit af. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van de loods en de eigenaar van de kwekerij.

Flessentrekkers

WITTEVEEN In een hotel in Witteveen hield de politie donderdagavond een 55-jarige man en zijn 77-jarige echtgenote uit Stadskanaal aan op verdenking van flessentrekkerij. De twee verbleven al geruime tijd in het hotel zonder de rekeningen te betalen. Nader onderzoek van de politie maakte duidelijk dat ze recent meer bedrijven in Drenthe op deze wijze hadden benadeeld en dat die aangifte tegen het stel hadden gedaan. De man en vrouw zijn voor nader onderzoek ingesloten. Ook de hotelier uit Witteveen deed aangifte.

Maairobot gestolen

DE WIJK Uit een tuin aan de Commissieweg in De Wijk is tussen dinsdagmorgen en donderdagmiddag een maairobot met oplaadstation gestolen. De eigenaar deed aangifte.

Vandalen aangehouden

ASSEN De politie hield donderdagavond twee jongemannen van 22 en 23 jaar uit Assen aan. De twee maakten deel uit van een groep die op een hangplek aan het Dr J.M. den Uylplantsoen in Assen overlast veroorzaakte. Naast een hoop lawaai bestond de overlast uit het in brand steken van een hoop papier en het kapot gooien van bierflesjes. Bij het zien van agenten vluchtten de jongeren. De politie kon deze twee achterhalen en aanhouden. Ze zijn ingesloten.

Huiselijk geweld

ASSEN De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag in Assen een 38-jarige man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn echtgenote. De man is ingesloten en het traject aanpak huiselijk geweld is opgestart.

Winkeldieven

RODEN In een winkel aan het Padkamp in Roden is donderdagmiddag een 65-jarige vrouw uit die plaats betrapt op winkeldiefstal. De vrouw rekende enkele levensmiddelen niet af. Ze werd overgedragen aan de politie die van haar een verklaring opnam en met een boete van 170,- weer in vrijheid stelde. Ook kreeg ze van de winkel een toegangsverbod.

ASSEN Een meisje van 12 jaar uit Bovensmilde nam donderdagmiddag in een winkel aan de Oudestraat in Assen een paar schoenen mee zonder deze af te rekenen. Ook zij liep tegen de lamp en belandde op het politiebureau. Zij is overgedragen aan haar moeder en zal via bureau Halt een straf opgelegd krijgen.