Gemeente Helmond


Nog vijf woningen Waterburcht Amerlingen

De oplevering van Waterburcht Amerlingen komt steeds dichterbij.

De nieuwe bewoners kijken reikhalzend uit naar eind november wanneer zij de sleutel van hun nieuwe woning mogen ontvangen. Op vijf woningen na zijn voor alle 76 woningen de huurcontracten nu getekend. En ook voor de laatste vijf woningen staan al gesprekken gepland met de makelaars.

Veel animo

Wethouder Stienen (Stedelijke Ontwikkeling) is blij met de succesvolle verhuur. Het is een goed teken dat deze tweede waterburcht zo snel verhuurd is. Het blijkt dat er veel animo is om in Suytkade in en aan het water te wonen. Samen met waterburcht Doeverode en de eengezins- en patiowoningen van het Groenkwartier raakt Suytkade zo steeds verder af. Ik kijk ernaar uit als rond de jaarwisseling de waterburchten hun naam waarmaken en daadwerkelijk in het water van het verbrede kanaal staan. Dat zal een mooi plaatje zijn.

76 appartementen

Huren aan het water is vooral in trek bij singles en stellen. De 76 appartementen, die verhuurd worden door woningcorporatie Laurentius, beschikken over één of twee slaapkamers, een eigen balkon, een parkeerplaats en een berging. De woonoppervlaktes variëren van 60 tot 105 m². De contouren van Waterburcht Amerlingen worden steeds beter zichtbaar nu de steigers vrijwel geheel zijn verdwenen. Meer informatie is te vinden op www.suytkade.nl.

Suytkade

Helmond bouwt met durf en visie aan haar toekomst met Suytkade. Hier is een warme architectuur te vinden met eigenwijze bouwvormen en duurzame materialen. Een grote verscheidenheid aan woonmogelijkheden met dezelfde uitstraling en sfeer. Wonen op, in en aan het water, in een mooie maisonnette of een stadsappartement. Wonen in een grondgebonden woning tussen het groen of in een mooie kleinschalige appartementenvilla.

Er komen in totaal circa 850 huizen op Suytkade. Zowel koop als huur. Naast wonen, gaat er in Suytkade gewerkt worden in kantoren aan het water, in de wijk en in het groenkwartier. Ook onderwijs, zorg en recreatie krijgen ruime aandacht met de Groene Campus, het toekomstige Leisurecomplex en het zorggebouw.