DBC Onderhoud

Definitieve planning release 2013 beschikbaar 22-09-2011 14:03

Definitieve planning release 2013 beschikbaar DBC-Onderhoud is volop bezig met de voorbereidingen voor de RZ13a, de release voor de ziekenhuiszorg voor 2013. De planning op hoofdlijnen hiervan is al eerder gecommuniceerd. De planning is nu verder uitgewerkt.

Â

Nieuw in deze release is het onderscheid tussen 'zware' en 'lichte' wijzigingen. Zware wijzigingen betekenen een daadwerkelijke ingreep in de productstructuur (zoals het toevoegen van nieuwe zorgproducten), lichte wijzigingen beperken zich tot aanpassingen binnen de bestaande productstructuur, zoals aanpassing van een knooppunt/beslisregel. Ook worden wijzigingen met belangrijke gevolgen voor het tarief als zwaar gezien. Doel van deze nieuwe indeling is, naast het nuanceren van de planning van de RZ13a, om op termijn de lichtere wijzigingen sneller door te gaan voeren.

Voor de planning van RZ13a, resulteert de indeling in een 2^e go-moment voor de zware en complexe wijzigingen op 1 januari 2012, en een later 2^e go-moment voor de lichte wijzigingen op 1 april 2012. Zo is er meer ruimte om lichte wijzigingsverzoeken mee te nemen in de komende tussenreleases.

Â

De bij DBC-Onderhoud reeds bekende verzoeken tot zware wijzigingen zijn voor het merendeel inmiddels al ondergebracht in projecten in het kader van de 1^e go voor zware wijzigingen. Het 1e go-document met een overzicht van deze wijzigingen wordt uiterlijk begin november gepubliceerd. Nieuwe wijzigingen die nu nog worden aangemeld via de reguliere intake zullen worden behandeld conform de afgesproken procedure. Wijzigingsverzoeken die vallen binnen de categorie 'zwaar' die bij ons bekend zijn vóór 1 november komen nog in aanmerking (na beoordeling) voor verwerking in de RZ13a.

Om tegemoet te komen aan de wensen van het veld blijft DBC-Onderhoud werken aan een snellere doorlooptijd van de releases. Met deze nieuwe indeling in wijzigingsverzoeken is een belangrijke volgende stap in deze richting gezet.

Â

Klik hier voor de planning en het overzicht van âlichteâ en âzwareâ wijzigingen.