Politie Gelderland-Midden

Jongetje (7) aangereden, automobiliste gezocht

Publicatiedatum: 23-9-2011 13:30:40

ZEVENAAR - Op de Vondellaan in Zevenaar is donderdagmiddag 22 september een 7-jarig jongetje uit die plaats aangereden door een auto. Het slachtoffertje raakte daarbij lichtgewond. De politie is nog op zoek naar de automobiliste, die na het ongeval is doorgereden.

Het ongeval gebeurde rond half vijf, toen het slachtoffer vanaf de cafetaria aan de Vondellaan tussen de parkeerplaats en de flat richting de Huygenslaan reed. Bij de school de Fonkelsteeg sloeg hij rechtsaf de Huygenslaan op. Op dat moment zou hij zijn aangereden door een personenauto die over de Huygenslaan in de richting van de Vondellaan reed. De bestuurster van de zwarte auto stopte na het ongeval om te vragen hoe het met de jongen ging voordat ze haar weg vervolgde.

Zwarte auto
Het 7-jarige slachtoffer bleek letsel te hebben opgelopen aan zijn elleboog, been en hoofd. Ook raakten zijn kleren en fiets beschadigd. Het slachtoffer meldde zich vanochtend, vrijdag 23 september, met zijn ouders bij de politie. Volgens het jongetje gaat het om een vrouw met kort blond haar en een normaal postuur. Ze reed in een zwarte auto, vermoedelijk een Peugeot, waarin ook nog een kind zat. In het onderzoek naar de toedracht is de politie nu op zoek naar de automobiliste van deze zwarte auto en eventuele getuigen die iets van het ongeval hebben gezien. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. (2011109873-pk)