Provincie Utrecht

Rapport Lopikerwaard aangeboden aan gedeputeerde

Vandaag nam gedeputeerde Mariette Pennarts-Pouw uit handen van burgemeester van de Brink van IJsselstein, het rapport van Berenschot in ontvangst over de intensivering van de samenwerking in de Lopikerwaard. Zijn ambtscollega's uit Woerden, Oudewater, Montfoort en Lopik waren daarbij aanwezig.

Bert Jansen, Martin Schreurs, Patrick van den Brink, Mariëtte Pennarts-Pouw, Gerrit Spelt, Marianne Ruigrok-Verreijt

Van links naar rechts: burgemeester Bert Jansen van Montfoort, loco-burgemeester Martin Schreurs van Woerden, burgemeester Patrick van den Brink van IJsselstein, gedeputeerde Mariëtte Pennarts-Pouw van de Provincie Utrecht, loco-burgemeester Gerrit Spelt van Lopik en burgemeester Marianne Ruigrok-Verreijt van Oudewater.

"Ik ben blij dat alle partijen de uitkomsten van het rapport onderschrijven. Niets doen is namelijk geen optie gezien de opgaven die gemeenten op zich af zien komen zoals bezuinigingen, decentralisatie van taken (jeugdzorg), schaalvergroting bij (keten)partners. Zolang de gemeenten in gezamenlijkheid tot verdere samenwerking komen is de rol van de provincie beperkt. Wij zien dus geen actieve rol voor ons maar delen graag onze kennis en ervaring met de gemeenten", aldus de gedeputeerde.

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11