ProRail Pers > Persberichten > Actueel > Regionaal >

Persbericht

23-09-2011

ProRail bereikt laagste punt in Gouda bij bouw liften en roltrappen in

In Gouda bouwt ProRail liften en roltrappen op het station. Vanaf april wordt er gewerkt op de perrons van het station en sinds kort ook in de stationshal. De verbouwing wordt uitgevoerd in het kader van het toegankelijker maken van Nederlandse stations voor iedereen.

Om reizigers en de ondernemers van het station tussentijds te informeren en te bedanken deelt ProRail aanstaande maandagochtend van 7.30 tot 9.30 uur Goudse stroopwafels uit op het station.

Op diepte

De graafwerkzaamheden zijn in volle gang. Voor één liftput is de gewenste diepte bereikt: er is 7 meter grond afgegraven zodat de opbouw voor de liftschacht kan beginnen. Om het gat heen staan damwanden die 18 meter diep in de grond staan. Volgende stap is het storten van het betonwerk voor de liftput waarna het staalwerk voor de lift kan worden gemonteerd. Ook kunnen nu de nieuwe trappen worden gemaakt. Het is een complexe klus in een klein gebied, omdat ProRail aan reizigers alle ruimte wil blijven geven om de trein te nemen. Eind dit jaar zijn de liften klaar.

Toegankelijkheid

ProRail werkt landelijk aan het toegankelijk maken van stations. Elk jaar worden meer stations toegankelijk gemaakt en zijn meer lijnen zelfstandig af te leggen. Het maatregelenpakket bestaat uit verschillende onderdelen zoals een gelijkvloerse instap, bereikbaarheid van perrons met liften en hellingbanen en de zogenaamde `kleine maatregelen' als perronrandmarkering en rolstoeltoegankelijke toiletten.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.prorailbereiktlaagstepuntingoud abijbouwliftenenroltrappenin&category=Regionaal]