Rabobank hoofdsponsor WK Wielrennen Limburg 2012

Kopenhagen, 23 september 2011

Tijdens het WK Wielrennen in Kopenhagen heeft Limburg 2012, de organisatie van het volgende WK, de Rabobank als haar 'main partner' gepresenteerd. De wereldkampioenschappen vinden plaats van 15 tot en met 23 september in samenwerking met de zes Limburgse gemeenten: Maastricht, Valkenburg, Heerlen, Sittard-Geleen, Landgraaf en Eijsden-Margraten en de provincie Limburg. De bijdrage van de Rabobank bestaat uit een bedrag van ¤ 950.000,,-.

"Een evenement met een dergelijke omvang kun je niet alleen organiseren zonder de expertise en hulp van betrouwbare partners", aldus Jacques Huberts, voorzitter van de Stichting WK Wielrennen Limburg 2012. "Wij zijn dan ook bijzonder verheugd met de Rabobank als hoofdsponsor. Een partner die bekend is met sport, met sporters en met sportevenementen van wereldformaat. En ook een partner die zich al jaren onderscheid door naast de topsport ook in de breedtesport te investeren. Deze filosofie sluit naadloos aan op onze organisatie, waarin we het grote publiek zoveel mogelijk willen betrekken bij het fietsen en bij jong en oud het fietsen willen stimuleren."

"Als Rabobank zijn we inmiddels zo'n 16 jaar actief betrokken bij het fietsen in Nederland", zegt Bert Bruggink, lid van de raad van bestuur Rabobank Nederland. "Vanaf het eerste moment ondersteunen we niet alleen de top maar ook de volle breedte van het fietsen. Dit partnership sluit hier naadloos op aan. Een aantal van onze renners zullen voor hun land uitkomen op het WK in Limburg en voor het eerst in de historie zal onze ploeg deelnemen aan de WK ploegentijdrit. Naast de top geeft het WK ons de mogelijkheid het fietsen onder een breed publiek onder de aandacht te brengen. Vele breedtesportactiviteiten zullen ontwikkeld worden samen met onze lokale banken en onze partner de KNWU onder het motto: 'Meer winnen dan de wedstrijd.' Tenslotte past het partnership van dit Wereldkampioenschap bij de uitstraling van onze bank, een stabiele en betrouwbare wereldspeler waarbij de klant centraal staat."

De Provincie Limburg is door de UCI liefst vijf keer eerder uitverkoren voor de wereldkampioenschappen wielrennen. De finish van alle wedstrijden is gepland net voorbij de Cauberg in Valkenburg. Voor de start van de tijdritten en de wegwedstrijden komen Sittard-Geleen, Eijsden-Margraten, Landgraaf, Heerlen en Maastricht in aanmerking. De vernieuwde opzet van het WK zal negen dagen duren, dubbel zo lang als tot nu toe gebruikelijk. Door het WK uit te smeren over een langere periode kan er meer aandacht worden besteed aan breedtesport en jeugd. Tijdens de wereldkampioenschappen in 2012 zullen ook voor de eerste keer in de historie merkenteams deelnemen aan het onderdeel ploegentijdrit. Het programma en verdere informatie is te vinden op www.limburg2012.com.