Ingezonden persbericht


Agora, vrijdag 23 september 20.30 uur
Karin Bruers: "stoere vrouw van om de hoek"

'We komen er wel!' van Karin Bruers is een cabaretesk consult bij een harde heelmeesteres. Waar je naartoe gaat weet je niet, maar waar je geweest bent dat is bekend. Als het merendeel van je bestemmingen de moeite waard blijkt te zijn, dan is het goed. Anders moet het roer nu om. Kent u het beeld van die vruchtbare, rijke en waardevolle levensreis waarna je op je 85ste tevreden en vredig inslaapt onder een statige eik? Er wordt graag mee geadverteerd, maar meer dan een dure levensverzekering wordt niet geboden. We zullen het zelf moeten doen. Karin geeft u in haar vierde cabaretvoorstelling, meer nog dan in de drie voorafgaande shows, een ferme duw in de goede richting. Wellicht net dat zetje dat u nodig heeft om vervolgens uw leven rigoureus te herschikken. Dat u er altijd naast heeft gezeten is niet leuk om te horen, maar als we er allemaal om kunnen lachen heeft het toch enige zin gehad. En pianist John van Buren is er ook weer bij. Karin was een daverend succes als presentatr ice van de voorproefjesavond 2009 in Agora.

De pers over 'We komen er wel!': "Het beest komt los bij Karin Bruers (.) Knap ratelvuur en steekspel van woorden, waarmee Karin Bruers haar publiek weet te boeien" (Steenbergse Courant). "Met haar no-nonsense mentaliteit, de Brabantse tongval en haar komische dicht-bij-huisverhalen presenteert ze zich als een stoere vrouw van om de hoek (.) Bruers heeft zich, samen met haar pianist John van Buren, ontwikkeld tot een vaardige cabaretière die in hoog tempo het publiek naar haar hand zet. Ze heeft een goede timing en een duidelijke aanwezigheid" (BN De Stem).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 24 september 20.15 uur
Op Sterk Water: hilarisch improvisatiecabaret

Er zijn twee mogelijkheden: of u kent Op Sterk Water al en komt dit jaar weer, of u bent nog onwetend en zoekt iets nieuws en unieks om uw theaterseizoen perfect te maken. In dat geval is er maar één oplossing: doen wat tienduizenden mensen voor u deden. Laat u meeslepen door de "illusionisten van het cabaret" (de Volkskrant). Ontdek zelf waarom Op Sterk Water de graag geziene gast is op bekende comedyfestivals en de afgelopen tien jaar alle zalen plat speelde met dé meest hilarische en muzikale improvisatievoorstellingen ooit. Ze waren de verrassing van LelystART 2010 op de cabaretparade. Met o.a. Arjen Lubach ('Koefnoen', 'Wie is de Mol') en Roemer van der Steeg (winnaar Amsterdams Kleinkunst Festival 2008).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 1 oktober 20.30 uur
Concert Apollo Ensemble ode aan Telemann

Het concert 'Telemann for ever' van het Apollo Ensemble staat in het kader van de Lelystadse Telemanndagen. Dit festival vindt plaats van 30 september t/m 2 oktober en is een initiatief van het Apollo Ensemble in samenwerking met blokfluitist Erik Bosgraaf, CKV de Kubus en het Agora Theater. Georg Philipp Telemann was in heel Europa de centrale figuur in de barokmuziek. Niet alleen omdat hij alle gangbare muziekstijlen (Frans, Duits, Italiaans) beheerste, maar ook om zijn ongeëvenaarde productiviteit. Telemann componeerde meer dan alle composities van J.S. Bach en G.F. Handel samen! Daarnaast was hij recensent, gaf hij een muziektijdschrift uit en was hij directeur van de Opera. Zijn populariteit steeg ver boven alle anderen uit, ook ver boven Bach. Naast Telemann's vermakelijke 'Don Quichotte Suite' en het dubbelconcert voor blokfluit, fagot en klavecimbel, komen ook Bach en anderen aan bod.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, dinsdag 4 oktober 20.15 uur, met gratis inleiding om 19.15 uur 'Aïda': indrukwekkende opera uit Tatarstan

Met 'Aïda' schreef Giuseppe Verdi de populairste opera uit de geschiedenis. Het werk heeft alles in zich: een overweldigende en grootse triomfmars met dans en een groot koor en prachtige intieme, hartverscheurende solo's en duetten. Zoals het door de tenor Radames gezongen liefdeslied voor de slavin Aïda, het gebed van de priesters tijdens de ceremonie voor de bevelhebber, en het slotduet waar de geliefden elkaar treffen in het graf. Verdi situeerde het verhaal in het oude Egypte, waar de jonge veldheer Radames en de gevangen genomen Ethiopische koningsdochter Aïda verliefd worden op elkaar. Als Ramades de strijd tegen de Ethiopiërs wint, staat Aïda voor een dilemma. Kiest zij voor haar vaderland of voor Ramades? De Staatsopera van Tatarstan brengt dit prachtige verhaal over liefde, trouw en verraad in een grootse, traditionele enscenering. Met een rijke kostumering en gezongen door de beste solisten uit Rusland. Een indrukwekkende muzikale beleving van formaat! Italiaans gezonge n, Nederlands boventiteld.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, woensdag 5 oktober 20.15 uur
Australisch dansspektakel Burn the Floor in Agora

Dé internationale ballroomsensatie uit Australië, 'Burn the Floor', is na het succes in 2008 weer terug in Nederland. Deze zomer dansten ze het dak van Carré, en binnenkort is deze spetterende show ook in Lelystad te zien! Speciaal voor Nederland zal Floris, de winnaar van 'So You Think You Can Dance', samen met finaliste Natascha de cast van achttien internationale danskampioenen aanvullen. De show is een spetterende mix van ballroom en latin dance. De kostuums zijn geraffineerd. De choreografie is soepel. De live zang en de muziek zijn om door een ringetje te halen. Je wordt op aangename wijze verpletterd door de wals, de tango, de jive, de salsa en de samba. Na afloop blijf je verbijsterd in je stoel achter met een zinderend gevoel. "WOW!" Een aanrader van jewelste!

De pers over 'Burn the Floor': "Schrikbarend goed!" (Time Out New York). "Supersexy!" (Entertainment Weekly). "Bruisend, stomend en prikkelend" (Ok Magazine). "Niet twee keer over nadenken, GEWOON GAAN!" (The London Evening Standard). "Burn the Floor verandert het publiek tot in de nok van Carré in kolkende massa" (GPD). "De dansers spetteren en schitteren, met hun vlijmscherp draaiende heupen, acrobatische sprongen en benen die als lange sierlijke vogelpoten vooruit schrijden. De dynamische groepsformaties werken als goed geoliede machines" (de Volkskrant).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.