Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 18 september 2011

Feestelijk 1e lustrum Dam tot Dam FietsClassic!

Het eerste lustrum van de Dam tot Dam FietsClassic is vandaag, ondanks enkele flinke buien in de ochtend, in een vrolijke sfeer gevierd. In alle vroegte loste Dirk van Mierlo van hoofdsponsor Agis vanochtend op de Dam het startschot voor bijna 6.000 fietsers, die niet konden wachten om aan hun tocht te beginnen. Onder de deelnemers bevonden zich renners uit Duitsland, Groot-Brittannië, België, Turkije en Zuid Afrika en 31 bedrijventeams van onder andere Drimensa BV, Albert Heijn, Agis, de Nederlandse Politiebond en GGD Zaanstad Waterland. Ook de stichting 'Fietsen voor een goed doel' was met een groot team vertegenwoordigd.

Bij de Dam tot Dam FietsClassic zijn alle soorten fietsen welkom. Het was dan ook een bont gezelschap dat zich vanochtend door het Noord-Hollandse landschap voortbewoog. Er waren deelnemers met handbikes, tandems, een roeifiets van Carbon, gemaakt door oud-windsurfkampioen Derk Thijs, een RaptoBike en een fiets met het logo I Ride for Ruud, als eerbetoon van een dochter aan haar overleden vader, die vorig jaar nog meereed. Kleurrijk was het lange lint van fietsers ook. Vanwege het 1e lustrum had Le Champion samen met AGU een speciale kledingset laten ontwerpen, die door honderden deelnemers gedragen werd. Een feestelijk gezicht!

Zoals gebruikelijk bij Le Champion werd sportiviteit gecombineerd met gezelligheid. Op de Dam heerste vanochtend al een gezellige sfeer. De meeste deelnemers meldden zich al vroeg bij de start. Er was gezorgd voor muziek en de teams mochten poseren voor een groepsfoto met het monument op de Dam als decor. Ook onderweg was de sfeer prima. Bij de verzorgingsposten was gezorgd voor terrasjes en muziek en natuurlijk was er na afloop op de Dam een feestelijk onthaal en een ontspannende massage als beloning.

De 6e Dam tot Dam FietsClassic wordt gehouden op zondag 23 september 2012.

Voor meer informatie zie www.damtotdamfietsclassic.nl.

Noot aan de redactie (