Ingezonden persbericht


De K+A gallery presenteert Marie Louise Oudkerk, Michel Lapierre en Marjon van Os

De KUNSTROUTE Leiden, die door de gemeente Leiden en het Museum de Lakenhal jaarlijks wordt georganiseerd, vindt dit jaar plaats op 24 en 25 september. Vooruitlopend hierop, opent de K+A gallery, op vrijdag 23 september, om 17.00 uur aan de Nieuwstraat 27 te Leiden de tentoonstelling van de indrukwekkende en boeiende kunstwerken van Marie Louise Oudkerk, Michel Lapierre en Marjon van Os.

Gedurende de KUNSTROUTE zal de K+A gallery geopend zijn van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Marie Louise Oudkerk woont en werkt al meer dan 12 jaar in Zeist. Zij schildert met het penseel als strijkstok, prachtige composities van ruimte en tijd. Met kleur, teksten en reliefs van diverse en zeer uiteenlopende materialen, creert zij fascinerende collages van ruimte en diepte, die aanzetten tot her-innering en bezinning.

Michel Lapierre een beeldhouwer uit de Ardeche in Franrijk, bewerkt en geeft vorm aan staal, steen en hout in zijn nimmer aflatende zoektocht naar materiele sublimatie van conceptuele symboliek.

Michel, werd in 1975 in zijn geboorteplaats door een nederlandse beeldhouwster, Josje de Wit, als jong talent ondekt. Nadat zij hem in Amsterdam op de Rijksacademie had geintroduceerd, werd hij meteen in het 2e jaar toegelaten. Drie jaar later studeerde hij cumlaude af en verbleef nog enkele jaren in Amsterdam en Den Haag. Michel brengt een groot deel van zijn dag in zijn atelier in zijn woonplaats Rocher door, werkend aan telkens nieuwe concepten.

Marjon van Os, kneedt met haar magische handen, naakten en torso´s in keramiek, brons en steen. Met haar feiloze gevoel van de anatomie van het menselijk lichaam, komen de naakten bijna tot leven.

Graag heet ik u welkom bij de opening van de galerie op 23 september om 17.00 uur of op een van de KUNSTROUTE dagen op 24 en/of 25 september van 12.00 uur tot 18.00 uur.

De drie kunstenaars zullen tijdens de opening van de expositie aanwezig zijn.We vieren de feestelijke opening met sprankelende bubbelwijn, procecco en borrelhapjes.

De tentoonstelling zal duren tot en met 20 november 2011.

Namens de K+A gallery: Hans Bik

0655736675

Indien u geen prijs stelt op het regelmatig ontvangen van de nieuwsbrieven van K+A gallery, verzoek ik u vriendelijk om dit kenbaar te maken met een email aan: info@knagallery.nl

K+A gallery | Hans Bik | Nieuwstraat 27 2312 KA Leiden | info@knagallery.nl | www.knagallery.nl