85 HEMA's en 85 jaar HEMA

23/09/2011 16:05
< br/> HEMA B.V.

Ruim een jaar na de opening van de 75e winkel in België, mogen klanten in België inmiddels de 85e HEMA in België verwelkomen. Dit heuglijke feit valt samen met het 85-jarig bestaan van de winkelketen. Het derde filiaal in Antwerpen heeft de eer, deze winkel opent op vrijdag 7 oktober a.s. haar deuren.

Sinds 1984 is HEMA in België aanwezig. Maar de naam HEMA werd pas echt een begrip voor de klant na de overname van de SARMA keten in 1997, waarbij 21 winkels werden verbouwd naar HEMA-vestigingen.

van stad naar dorp

In de beginjaren waren de Belgische vestigingen vooral in de grotere steden te vinden. In Nederland werden inmiddels al kleinere winkels in dorpen en wijken geopend. 'Zo kon iedere klant voor bijvoorbeeld sokken of schrijfwaren naar een HEMA om de hoek,' vertelt Carine Kaisergrüber, Country Director België. 'En het duurde niet lang voordat HEMA België haar eerste kleine filiaal in Lanaken opende, met een vloeroppervlakte van driehonderd vierkant meter. Met succes, want in de afgelopen twee jaar hebben we zo'n dertig winkels van het kleinste formaat geopend.'

mijlpaal

'Wij vieren de mijlpaal van 85 winkels in België samen met de 85e verjaardag van HEMA. Dat doen we met leuke acties en mooie aanbiedingen voor de klanten,' vervolgt Carine. De 85e HEMA is te vinden aan de Grand Bazar Shopping Center, Beddenstraat 2 in Antwerpen. De winkel heeft een vloeroppervlakte van ruim driehonderd vierkante meter en biedt een uitgebreid assortiment HEMA-producten. Het team wordt gerund door filiaalmanager Tom Darcis. Overigens laat het 86e filiaal in België niet lang op zich wachten: een dag later, op zaterdag 8 oktober aanstaande, opent HEMA een vestiging in Libramont.

85 jaar HEMA

In 1926 opende de Nederlandse winkelketen de deuren van haar eerste winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam. De heren Isaac en Meyer introduceerde het Amerikaanse 'nickel & dime' concept in de Lage Landen. Daarmee kwam de wens om artikelen met een vaste, lage eenheidsprijs voor mensen met een lager inkomen te verkopen, uit. Inmiddels verkoopt HEMA zo'n tachtig artikelen uit het assortiment opnieuw tegen een vaste, lage prijs en voor de bekende goede kwaliteit.

formule

Carine zegt over de formule van HEMA: 'Dankzij een sterke winkelformule met een duidelijke styling en voordelige prijzen zijn onze winkels echt HEMA of 'vraiment HEMA'. Deze formule, bijzondere eenvoud, werkt overal. Iedereen omarmt die frisse, eigentijdse, gebruiksvriendelijke, kleurrijke HEMA-stijl. Natuurlijk houden we rekening met de locale verschillen. Want Hollandse fietskratten in Parijs werken niet. Maar drop in de Belgische winkels weer wel. We blijven luisteren naar onze klanten en willen ze vooral verrassen met onze producten, vormgeving, winkels en leuke acties'.

over HEMA

HEMA is opgericht in 1926 te Amsterdam en maakt deel uit van Lion Capital. HEMA heeft meer dan 580 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. De HEMA-formule is ook in deze vestiging van kracht: Het is dé winkel voor dagelijkse boodschappen. Alle artikelen zijn van het eigen HEMA-merk met altijd het juiste product tegen de juiste prijs en een eigentijdse vormgeving. En voor alle artikelen geldt een 'niet tevreden, geld terug' garantie.

Noot aan de redactie:

Wenst u geen persinformatie van HEMA meer te ontvangen, laat u dit dan weten via corpcom@hema.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

HEMA B.V.

Afdeling Corporate Communicatie / Inge van Baarsen

NDSM-straat 10

1033 SB Amsterdam

T: +3120-3114421

M: +316-54601132

@: inge.van.baarsen@hema.nl

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel