Gemeente De Wolden


Persbericht


Zuidwolde, 23 september 2011


Onderzoek naar alternatieve functie Zwembad Ruinen


Burgemeester en wethouders van De Wolden hebben besloten een onderzoek te laten uitvoeren naar mogelijke andere functies van de zwembadlocatie in Ruinen. In de bezuinigingsvoorstellen aan de gemeenteraad wordt het zwembad genoemd. Overdracht van het bad aan de naastgelegen camping is niet gelukt. Het college laat nu onderzoeken of de locatie een bijdrage kan leveren voor het toerisme en de recreatie. Hierbij wordt gedacht aan de aanleg van een natuurlijke zwemplas, een paviljoen en speel- en informatievoorzieningen, die gericht zijn op natuurbeleving.

Hans Hartog, directeur van het Recreatieschap Drenthe heeft het gemeentebestuur laten weten dat er in Zuidwest Drenthe grote behoefte is aan voorzieningen voor dagrecreatie. Volgens hem is de afstand tussen de zwembadlocatie en het dorp Ruinen gunstig. Hij is blij met de voornemens van De Wolden om de mogelijkheden verder te laten onderzoeken.

Eind vorig jaar heeft het gemeentebestuur aangekondigd om gezamenlijk met de betrokkenen de aantrekkingskracht van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten en de schaapskooi te vergroten. Volgens wethouder Henk Lammers, die toerisme en recreatie in zijn portefeuille heeft, kan een passende alternatieve bestemming voor het zwembad daar een aanvulling op zijn. "Ruinen is in de verre omtrek bekend bij toeristen en kan altijd een goede impuls gebruiken," aldus de wethouder.
Wethouder Liesbeth Koster: "Het bestaande zwembad wordt gesloopt, maar een natuurlijke plas is een goed alternatief voor de inwoners van Ruinen en de bezoekers van de campings".