Project Gemeente Westland

Officieel startschot uitvoering 3-in-1 project

Officieel startschot uitvoering 3-in-1 project

Publicatiedatum: 13-09-2011

Op woensdag 7 september heeft gedeputeerde Ingrid de Bondt samen met wethouder Bram Meijer het officiële startschot gegeven voor de uitvoering van het 3-in-1 project. Tijdens een informatiebijeenkomst in de drijvende kas op het terrein van Flora Holland, onthulden zij een grote kaart waarop wordt aangegeven waar er werk in uitvoering is en welke delen al zijn afgerond. Deze kaart wordt opgehangen in het projectkantoor aan de Oude Liermolenweg 1 in De Lier.

Vanaf maandag 26 september gaat de provincie aan de slag met zandtransporten om de ondergrond geschikt te maken voor werkzaamheden aan de Galgeweg, Piet Struijkweg, Vlietpolderplein en Verlengde Veilingroute. Begin november wordt een start gemaakt met de aanleg van de fietsonderdoorgang van de Piet Struijkweg.

Hinder is onvermijdelijk
`Dat er hinder gaat komen, kunnen we niet ontkennen', was de boodschap van zowel gedeputeerde, wethouder als projectleider. Projectleider Marianne van Aacken gaf uitleg over de processen die komen kijken bij een groot infrastructureel project en een doorkijkje naar de planning van de komende drie jaar. Gedeputeerde Ingrid de Bondt plaatste het project in een groter perspectief door te benadrukken dat een goed wegennetwerk essentieel is voor de economische positie van Westland én Nederland. En wethouder Bram Meijer vertelde dat de gemeente, provincie Zuid-Holland, stadsgewest Haaglanden en stadsgewest en -regio Rotterdam door een intensieve samenwerking trots mogen zijn dat het nu echt gaat gebeuren.

Afstemming werkzaamheden
De bereikbaarheid blijft tijdens het project zoveel mogelijk verzekerd. Dit is ook een reden om fase II van het duurzaam veilig maken van de N223 mee te nemen in de werkzaamheden van het 3-in-1 project. Dit ligt in hetzelfde gebied. Ook de communicatie en afstemming met de omgeving is erg belangrijk, zodat men goed voorbereid is op eventuele afsluitingen en omleidingen.

Meer informatie
Op www.zuid-holland.nl/3-in-1project staat altijd de meest recente informatie. Of kijk naar het `3-in-1 journaal' op www.wos.nl. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via www.zuid-holland.nl/nieuwsbrieven. De sms-dienst kan worden geactiveerd door het sms'en van 'PZH 3in1 AAN' naar 1008. Ook kunnen mensen met vragen terecht op het spreekuur dat vanaf 15 september van 12.00 tot 14.00 uur elke donderdag in de oneven weken plaatsvindt op het projectkantoor aan de Oude Liermolenweg 1 in De Lier.

3-in-1 project
Het 3-in-1 project maakt gemeente Westland en Hoek van Holland beter bereikbaar en vergroot de verkeersveiligheid in het gebied. Met als resultaat een nieuw wegennetwerk dat recht doet aan het unieke karakter van Westland. Het 3-in-1 project bestaat uit drie deelprojecten: het aanleggen van de Verlengde Veilingroute, een nieuwe verbinding tussen Westerlee en Maasdijk en de Tweede Ontsluitingsweg Hoek van Holland (inmiddels afgerond).