Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Podiumdebat over gemeentelijke steun aan betaald voetbal nu op pelsrijcken.tv

Uitzending 'Bij wie ligt de bal?' online te zien

Den Haag, 26 september 2011 - Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen heeft onlangs een Podiumdebat gehouden om de juridische en maatschappelijke aspecten van financiële steun aan betaald voetbalclubs beter in beeld te brengen. Een actueel onderwerp omdat betaald voetbalclubs steeds vaker een beroep doen op gemeenten om financieel bij te springen. Tijdens het Podiumdebt zijn jurist Henk Kesler, oud-directeur betaald voetbal bij de KNVB, Willemien den Ouden, hoogleraar staats- en bestuursrecht in Leiden en Staf Depla, wethouder financiën in Eindhoven, ingegaan op aspecten die van belang zijn bij het geven van die steun. De opname van dit debat 'Bij wie ligt de bal?' is vanaf 26 september online te bekijken op pelsrijcken.tv.

Van de zesendertig Nederlandse betaaldvoetbalclubs hebben er tweeëndertig aanzienlijke financiële problemen. Steeds vaker doen deze clubs een beroep op gemeenten om direct bij te dragen aan een oplossing. Onder leiding van Violet Falkenburg kijken Kesler, Den Ouden en Depla in het Podiumdebat niet alleen naar de financiële situatie van het betaald voetbal. Ook bespreken ze maatschappelijke aspecten, juridische risico's en vuilkuilen waar gemeenten mee te maken krijgen als zij overwegen voetbalclubs te steunen. Denk daarbij aan Europese regels met betrekking tot staatsteun, bevoegdheden van direct betrokken ambtenaren en afspraken over governance en transparantie. Als voorbeeld gebruiken ze daarbij de steun die de gemeente Eindhoven aan PSV geeft. Natuurlijk kijken de deskundigen ook vooruit naar wat er in de toekomst moet gebeuren in het kader van financiële steun van betaaldvoetbalclubs.

Het programma Podium is een voorbeeld hoe Pels Rijcken inspeelt op de vraag naar inhoudelijke kwaliteit en specialistische kennis op het gebied van juridisch dienstverlening. In elke Podiumuitzending geven deskundigen uit verschillende sectoren van de maatschappij hun visie op een actueel onderwerp. Vooral de juridische aspecten worden belicht; het programma is daarmee een must voor juristen en belanghebbenden. 'Bij wie ligt de bal?' is het derde Podiumdebat dat Pels Rijcken organiseert. Eerdere debatten gingen over de gezondheidszorg en klimaatverandering.

Ook deze podiumdiscussies zijn op pelsrijcken.tv terug te zien. Het vierde Podium staat gepland voor begin december en heeft als thema ambtenarenrecht.

Over Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

De advocaten en notarissen van Pels Rijcken zijn gespecialiseerd in het leveren van juridisch maatwerk. Met vakmanschap en intellectuele scherpte werken ze voor toonaangevende cliënten zoals de Staat, provincies, gemeenten, bestuursorganen, toezichthouders, instellingen en ondernemingen. De landsadvocaat is één van de 37 partners van het kantoor. In totaal zijn er 335 mensen werkzaam. Meer informatie over het kantoor en de medewerkers is te vinden op www.pelsrijcken.nl.