Ingezonden persbericht


Persbericht

augustus 2011

Amsterdam | 27 september 2011

Gezond in 2030

Hoe worden we gezond oud? En hoe ziet de gezondheidszorg eruit in 2030? Journaliste Yvonne Zonderopvraagt deskundigen over de belangrijke issues in de gezondheidszorg, nu én in de toekomst. Praat mee tijdens deze miniconferentie over langer leven.

We leven langer
We leven langer en de kosten voor de gezondheidszorg gaan stijgen. De vraag is wie de gevolgen van de vergrijzing in de toekomst gaat betalen. Hoe kritisch zijn we tegenover mensen met een ongezonde levensstijl? Welke grenzen gaan verzekeraars stellen en wat wordt de rol van de overheid? Misschien wordt zorg wel je eigen zorg als je er een ongezonde levensstijl op na houdt.

Groeiende groep ouderen
In Nederland zal het aantal ouderen stijgen tot 4.5 miljoen in 2035. Dat is 25% van de totale bevolking. Hoe gaan we de zorg voor deze grote groep Nederlanders opbrengen? Hoe ver gaat onze solidariteit?

Gasten zijn onder andere:
Herman Kappelle, bijzonder hoogleraar fiscaal pensioenrecht VU, AEGON Marjolein Visser, hoogleraar Gezond ouder worden, Instituut voor Gezondheidswetenschappen VU en EMGO Instituut VUmc Laura Eggermont, onderzoeker Klinische Neurospsychologie, VU Wouter Keijser, arts en innovatiecoach bij o.a. In voor Zorg Kees de lange, fractievoorzitter partij 50PLUS, Eerste Kamer

In een zaaldiscussie kan het publiek aanvullende thema's en mogelijke oplossingen aandragen. Publiek en deskundigen maken samen een mindmap met daarop de agenda voor 2030 o.l.v. De Argumentenfabriek.

Hoe doe je mee?
Praat mee op 27 september en schrijf je in op vuconnected.nl

Hoe leven wij in 2030?
VU Connected nodigt je uit om ook mee te denken over de toekomst van de economie, duurzaamheid en samenleving. Kijk voor ons gehele programma 2030 op vuconnected.nl

Waar en wanneer?

Datum: 27 september 2011
Tijd: 15.00 ­ 17.00 uur
Plaats: Amsterdam | hoofdgebouw VU, Agorazaal | De Boelelaan 1105 Toegang ¤ 5,00 | Leden en studdenten gratis