Twaalf korte films in de race voor Lezen & Schrijven Film Awards

Persbericht van Stichting Lezen & Schrijven

Op dinsdagavond 27 september worden de nieuwe Lezen & Schrijven Film Awards (LSFA) uitgereikt op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Twaalf korte films gaan in première in Pathé Rembrandt en dingen mee naar de Awards voor Beste Script, Beste Regie, Beste Acteur/Actrice en Beste Film. De presentatie van de avond is in handen van Anita Witzier.

Vakjury en awards

De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit filmproducent San Fu Maltha, casting director Hans Kemna, filmregisseur Paula van der Oest en actrice Miryanna van Reeden. Margreet de Vries, algemeen directeur van Stichting Lezen & Schrijven, is juryvoorzitter. De vijfde award wordt toegekend door Taalambassadeurs, ex-laagggeletterden die weten hoe het is om op latere leeftijd te leren lezen en schrijven. De prijs bestaat uit een certificaat en een beeld naar een ontwerp van kunstenaar Jeroen Henneman.

Over LSFA

De LSFA is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven, opgericht door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, en Starsound Productions, mede opgericht door acteur/producent Edgar Wurfbain (Goudkust, Costa!, Volle Maan). Het doel van de LSFA is om via film de vaak onzichtbare problematiek rond laaggeletterdheid voor een breed publiek zichtbaar te maken.

Links:
http://www.lsfa.nl



Razende Robot Reporter