Ingezonden persbericht


Persbericht
6 september 2011

Botdichtheidmetingen
voor vrouwen van 45 jaar en ouder

Vegro Thuiszorgwinkel Deventer organiseert in samenwerking met overgangspraktijk Women's Life botdichtheidmetingen voor vrouwen van 45 jaar en ouder. Vrouwen hebben in en na de overgang een verhoogd risico op botontkalking doordat hun oestrogeenspiegel daalt. Hierdoor ontstaat een lagere botdichtheid (broosheid) en dat verhoogt het risico op botbreuken. Eén op de drie vrouwen krijgt na de overgang te maken met botontkalking of osteoporose.

Botontkalking: de gevolgen
Botontkalking wordt wel een sluipende ziekte genoemd. Soms komen rugklachten voor als gevolg van osteoporose, maar meestal verloopt het proces ongemerkt en wordt het pas opgemerkt als er een breuk ontstaat. In Nederland hebben 800.000 mensen osteoporose. Botbreuken die zijn ontstaan door osteoporose -en de daaruit voortvloeiende invaliditeit- kunnen ingrijpende gevolgen hebben voor de gezondheid.

Wat houdt dit onderzoek in?
Vrouwen van 45 jaar en ouder krijgen de gelegenheid om een preventief botdichtheidonderzoek te laten verrichten. Dit onderzoek duurt ongeveer 20 minuten. Eerst worden aan de hand van een vragenlijst de persoonlijke risicofactoren voor botontkalking in kaart gebracht. Dan volgt een meting met de Achilles Ultrasone hielbotmeter. Deze meting is veilig en pijnloos. Tenslotte wordt aan de hand van deze bevindingen een persoonlijk advies gegeven over de maatregelen die getroffen kunnen worden om de botdichtheid goed te houden of te verbeteren. Indien nodig wordt geadviseerd om de huisarts te consulteren.

Wanneer en waar?
Op dinsdag 27 en woensdag 28 september worden de botdichtheidmetingen gedaan tussen 09.00 en 17.30 uur. De locatie: Vegro Thuiszorgwinkel Deventer
Koggeschip 202
7429 BG Deventer
De kosten voor het consult bedragen E 39,50 en worden door vrijwel alle zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende pakketten. Meer informatie over vergoedingen kunt u vinden op de website van Women's Life: www.overgangspraktijk.nl. Voor nadere informatie over het onderzoek of voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 079-3630074 of 06-45038523.

Overgangspraktijk Women's Life
Overgangspraktijk Women's Life is een organisatie die gericht is op zorg voor vrouwen tijdens en na de overgang. Naast de behandeling van overgangsklachten houden de gespecialiseerde verpleegkundigen zich bezig met voorlichting over ziekten waarop tijdens en na de overgang een groter risico bestaat. Dit is met name voor de botdichtheid van belang omdat deze vaak nog beïnvloed kan worden. Denk bijvoorbeeld aan voeding, leefstijl, beweging en medicijnen.

Einde persbericht
Vegro Verpleegartikelen verzorgt de uitleen, verhuur en verkoop van verpleegartikelen, hulpmiddelen en kraamzorgproducten. Vegro werkt hiervoor samen met verschillende (thuis)zorgorganisaties en heeft Thuiszorgwinkels door heel Nederland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vegro, afdeling Marketing & Communicatie, tel: 071 - 409 89 33.


---- --