Gemeente Harenkarspel


Expositie in het gemeentehuis

In de periode van 16 september tot en met 7 oktober exposeren Coby Dekker (fotos) en Bob Ernsting (keramiek) in het gemeentehuis aan de Oostwal in Tuitjenhorn.

Bob Ernsting (56) komt uit Zuidoostbeemster. Hij is leraar handvaardigheid en tekenen en specialiseerde zich in keramiek. Al tijdens zijn studie begon hij in 1979 een pottenbakkerij. Deze is ook nu nog gevestigd op de oude fruitkwekerij van zijn vader. Samen met zijn vrouw Marian werkt Ernsting sinds 1984 dagelijks om hun werk in atelier en ruime natuurtuin tentoon te stellen. Hij gebruikt de kleisoort steengoed dat hij reducerend brandt tot een temperatuur van 1260 graden. Doordat het werk op zo'n hoge temperatuur is gebakken, is de scherf niet meer poreus. De potten zijn daardoor zeer geschikt voor gebruik, zowel binnen- als buitenshuis. Veel gebruikte glazuren zijn: celadon, sang de boeuf en asglazuren. Ernstig werkt vaak in opdracht en exposeert regelmatig. Voor uitgebreide informatie: www.ernstingkeramiek.nl

Fotografe Cobie Dekker-van den Berg (61) komt uit Warmenhuizen. Haar eerste fototoestel (een Agfa Click II) kreeg zij voor haar 16^e verjaardag van haar ouders. In het begin waren het de gebruikelijke vakantie en familiefotos, maar na de opleidingen beeldend vormen en tekenen/schilderen begon zij zich meer in de fotografie te verdiepen en volgde zij ook daar een opleiding voor. Nu is fotografie voor haar een mooie creatieve beleving, zegt Cobie Dekker. Natuurlijk licht benvloedt de vorm en uitdrukking in alles wat ik probeer weer te geven. Haar werk varieert van portretten, stillevens, natuurfotos en af en toe reportages. De natuur is haar grote inspiratiebron.



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600