Politie Zaanstreek-waterland

Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Achtersluispolder

Zaandam, 27-09-2011 o In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Vredeweg heeft in de nacht van maandag op dinsdag een zeer grote brand gewoed.

Even voor 22.00 uur maandagavond kreeg de brandweer een melding van een brand. De melder had rook in het pand gezien en raakte het gebouw vervolgens aan. Hierbij raakte zij licht gewond. De melder is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling aan lichte brandwonden. Ook had zij rook ingeademd.

Ter plaatse zette de politie de omgeving van de brand af. De brandweer zette groot materieel in. Uit nadere inspectie van het pand, bleek dat er verder niemand in het gebouw aanwezig was. De brandweer heeft ook geen asbest, noch andere gevaarlijke stoffen waargenomen. De rookontwikkeling heeft geen gevaar voor de omgeving opgeleverd.

Om 01.50 uur werd het sein brandmeester gegeven. In het pand zaten meerdere bedrijven. Onder andere een handel in schoonmaakartikelen en gereedschap. Wie de overige huurders zijn is nog niet bekend. Het pand wordt als verloren beschouwd. Een omliggend gebouw is gespaard gebleven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Een technisch onderzoek volgt.