Europese Commissie en SamKnows lanceren eerste pan-Europese onderzoek naar breedbandprestaties

Persbericht van PR Newswire

LONDEN, September 27, 2011 /PRNewswire/ --

10,000 vrijwilligers uit 30 landen nodig voor grootste onderzoek in zijn soort

- Ga naar http://www.samknows.eu om u te registreren voor gratis testapparatuur

De Europese Commissie heeft in samenwerking met SamKnows , specialist in het testen van breedbandprestaties, een pan-Europees project gelanceerd om de breedbandprestaties van alle EU-lidstaten en drie andere landen in kaart te brengen. Dit maakt deel uit van een campagne om internetproviders, toezichthoudende instanties en consumenten te helpen de internetdiensten te verbeteren in het hele continent .

SamKnows heeft reeds soortgelijke, succesvolle projecten uitgevoerd met Ofcom uit het Verenigd Koninkrijk en de Federal Communications Commission uit de Verenigde Staten. Nu zoekt het 10.000 vrijwilligers in heel Europa om mee te helpen met de grootste test van breedbandprestaties in zijn soort.

Vrijwilligers krijgen een klein apparaat (de 'Whitebox') toegestuurd dat ze thuis op hun internetverbinding aansluiten. Wanneer de breedbandlijn niet in gebruik is, zal de Whitebox een reeks geautomatiseerde tests uitvoeren om de snelheid en prestaties van de verbinding te meten. Hierdoor zal men over heel Europa een beeld krijgen van hoe het gesteld is met breedbandvoorzieningen zodat plannen kunnen worden gemaakt voor de toekomst en transparantie wordt geboden aan consumenten die betalen voor een breedbandaansluiting.

Naast het helpen van de Europese Commissie met dit grote onderzoek naar breedband in Europa zullen individuele vrijwilligers ook hun voordeel halen uit gedetailleerde real-time data over de prestaties van hun eigen aansluiting , inclusief snelheid en betrouwbaarheid.

Consumenten kunnen deelnemen op http://www.samknows.eu en kunnen daar een gratis Whitebox van SamKnows aanvragen.

Alex Salter, CEO, SamKnows, stelde: "We streven ernaar om internetproviders, toezichthoudende instanties en, niet te vergeten, consumenten de nodige informatie te verstrekken om aan te dringen op betere breedbanddiensten.

De vrijwilligers die deelnemen zullen niet alleen gratis toegang krijgen tot onze technologie, maar zullen de voorvechters worden van betere breedband in heel Europa en zullen ons helpen een beeld te krijgen van de kwaliteit van internetaansluitingen in Europa."

SamKnows werd in 2003 opgericht door softwareontwikkelaar Sam Crawford als een informatiewebsite voor consumenten ter promotie van snellere breedband. In 2008 ontwikkelde Sam een innovatieve technologie voor het meten van breedband, die SamKnows sindsdien gratis heeft aangeboden aan consumenten in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In het Verenigd Koninkrijk stelde SamKnows vast dat de breedbandprestaties minder dan 50% van de geadverteerde snelheden bedroegen.

NOOT AAN REDACTIE:

Technische informatie over de test is beschikbaar op http://www.samknows.com/broadband/methodology

1. De lidstaten waar SamKnows vrijwilligers aanwerft zijn: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, en verder worden er ook vrijwilligers gezocht in Kroatië, IJsland en Noorwegen.

2. SamKnows heeft meer dan 250.000 aanvragen van vrijwilligers uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ontvangen voor zijn projecten met de FCC en Ofcom. Meer informatie is beschikbaar op: http://www.samknows.com/broadband/about

3. Aan voorwaarden onderworpen

4. Het SamKnows-apparaat ("Whitebox") voert synthetische tests uit op de breedbandaansluiting van vrijwilligers en simuleert gangbare internetapplicaties en -protocollen. Het controleert de internetactiviteiten van vrijwilligers niet en legt geen persoonlijk identificeerbare informatie vast.

SamKnows

CONTACT: CONTACTPERSONEN MEDIA: Joanna Vos of Will Sturgeon, GolinHarris,+44(0)20-7067-0463, SamKnows@golinharris.com