Algemene Onderwijsbond

27-09-2011

AOb-actie: Geen bonus, maar banen!

De komende weken organiseert de AOb allerlei acties om duidelijk te maken dat bezuinigingen op passend onderwijs schadelijk zijn voor leerlingen en de werkgelegenheid van leraren. Het advies van de Onderwijsraad onderstreept dat. Ondertussen ziet de AOb dat er veel geld naar prestatiebeloning gaat, terwijl uit internationaal onderzoek blijkt dat dat niet werkt. Wat kunt u komende week verwachten?

o bij het Onderwijsblad zit aanstaande zaterdag een actiekrant met informatie. Die kunt u zelf lezen en op school doorgeven o alle medezeggenschapsraden krijgen binnenkort een brief waarin zij worden opgeroepen om experimenten met prestatiebeloning te blokkeren

Deze eerste fase van de actie Geen bonus maar banen! Is vooral bedoeld om onderwijspersoneel op de hoogte te houden. Afhankelijk van de ontwikkelingen zullen de acties massaler worden. Op dit moment wordt overleg gevoerd over de gevolgen voor personeel en de inhoud van de wetten voor het nieuwe stelsel van passend onderwijs, zodra daar meer over te melden is, wordt bekeken welke vervolgstappen in de acties nodig zijn. Houd de aob-site bij voor het laatste nieuws!

Achtergrondinformatie over de onderwerpen passend onderwijs en prestatiebeloning kunt u hier vinden:

Dossier prestatiebeloning:
Dossier passend onderwijs