Gemeente Utrecht


2011 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
113 Vragen van de heer T.W. Schipper

(ingekomen 25 september 2011)

Geacht college,


Op 20 september vond de commissiebehandeling plaats van het ontwerpraadsvoorstel Bibliotheek ++ / Artplex. Uit de beantwoording door het college in eerste termijn bleek dat het huurcontract van Filmhuis 't Hoogt op de huidige locatie is opgezegd per 2013. De gemeenteraad moet nog beslissen over het te realiseren vastgoedprogramma aan het Smakkelaarsveld en daarmee over de komst van het Artplex /'t Hoogt in dat vastgoed. De indicatieve planning gaat nu uit van opening van de Bieb++ einde 2015.

Dat betekent een gat van minimaal 2-3 jaar tot de opening van de Bieb++. Wethouder Lintmeijer gaf daarbij aan dat er voor de periode tussen beëindiging huurcontract en opening Bieb++ nog een tijdelijke oplossing moet worden gezocht.


De SP-fractie heeft de volgende vragen aan het college:

1. Wanneer is de beslissing genomen om het huurcontract op de huidige locatie op te zeggen?
2. Wat was de aanleiding voor het opzeggen van het huurcontract?
3. Per wanneer loopt het huurcontract voor 't Hoogt op de huidige locatie precies af?
4. Op wiens initiatief is het huurcontract opgezegd: 't Hoogt of de eigenaar van het pand?
5. Hoe lang is het dus bij het college al bekend dat er sprake gaat zijn van een gat in de huisvesting van Filmhuis 't Hoogt?
6. Is het college afspraken en verplichtingen aangegaan met 't Hoogt inzake een tijdelijke oplossing voor de huisvesting?
7. Zo ja, welke?
8. Uit welke informatie van het college aan de raad en per wanneer is aan de raad kenbaar gemaakt dat de hierboven beschreven situatie zou gaan ontstaan en welke reeds aangegane verplichtingen hierover bestaan?
9. Aan welke tijdelijke maatregelen wordt gedacht?
10. Welke kosten zijn hier voor de gemeente en 't Hoogt aan verbonden?
11. Maakt de eenmalige subsidie van 1 miljoen uit de investeringsband Cultuur hier onderdeel van uit?
12. Zo nee, welke financieringsbron denkt het college voor de tijdelijke oplossing in te zetten?

Wij verzoeken u de antwoorden op bovenstaande vragen uiterlijk aan te leveren op de maandag voorafgaand aan de raadsbehandeling, zodat de fracties een en ander in hun overleg mee kunnen nemen.


---- --