Dura Vermeer Rijkswaterstaat

Zoetermeer - 27 september 2011

Systems Engineering Dura Vermeer inspireert bijeenkomst Rijkswaterstaat

In het kader van de 6de landelijke bijeenkomst van Rijkswaterstaat over `Vraagspecificatie eisendeel' heeft Dura Vermeer een introductie verzorgd over Systems Engineering.

Projectadviseur Martin van den Berg van Advin verzorgde deze introductie namens Dura Vermeer op een bijeenkomst die geheel in het teken stond van de specificeerders, professionals die de inhoud van de eisenspecificatie van projecten bepalen.

Systems Engineering
Om inspiratie op te doen gaf Dura Vermeer een kijkje in het werken met Systems Engineering. Dura Vermeer past sinds jaren Systems Engineering in combinatie met haar tool Cradle toe op complexe projecten. Door middel van deze systematiek is Dura Vermeer in staat de beheersbaarheid van de projecten te vergroten. Om de kennis en kunde van Systems Engineering te vergroten is destijds de Werkgroep InformatieManagement (WGIM) opgericht. Deze werkgroep zet zich in om de projectprocessen in relatie tot de tool Cradle continu te verbeteren en verzorgt diverse cursussen voor de organisatie.

Verschillende fasen
Tijdens de presentatie stond het volgen van eisenspecificatie door de verschillende fasen van het project centraal. De eisenspecificatie vormt het eindproduct van de specificeerders en dikwijls het startpunt voor Dura Vermeer. In vogelvlucht is de transformatie van de eisenspecificatie naar objectspecificaties belicht. Daarbij eindigde de vogelvlucht in de verificatiefase waarin de eisen aangetoond worden middels verificatieplannen en rapporten. De specificeerders hebben op deze wijze een impressie gekregen van het proces wat volgt op de oorspronkelijke eisenspecificatie.
Na de inspirerende introductie zijn de specificeerders gestart met het dagprogramma, bestaande uit een training Requirement Engineering.

Zowel Dura Vermeer als Rijkswaterstaat heeft deze inspirerende introductie als zeer positief ervaren.

---