Gemeente Eijsden-Margraten

Meer nieuwsberichten

Burgemeester ontmoet naamgenoten

Foto: V.l.n.r. Dieudonné Spronck, Dieudonné Akkermans, Dieudonné Lucassen en Dieudonné Erckens

Op 21 september 2011 werden alle Dieudonné's van deze gemeente door burgemeester Dieudonné Akkermans uitgenodigd.

Het doel van deze bijeenkomst is het verbinden van elementen en mensen in deze gemeente. De burgemeester legt uit dat hij dit doet door mensen te ontmoeten op verschillende manieren zoals; zijn werk als burgemeester, door te sporten of door een hobby uit te oefenen.

"Voordat je gaat verbinden moet je goed nadenken over de elementen die je wilt verbinden" aldus burgemeester Akkermans. De stokjes die men gebruikt bij een estafette, waren voor Akkermans de aanleiding om deze te gebruiken als `verbindingsstokjes'. Deze stokjes heeft hij laten maken in de kleuren van het gemeentelogo en geeft deze aan diverse mensen met de opdracht om elementen te verbinden en daardoor een meer `saamhorigheidsgevoel' creëren.

De drie inwoners van de gemeente met als eerste geboortenaam Dieudonné, zijn met hun naam de `verbindende elementen' met burgemeester Dieudonné Akkermans. In een ontspannen en huiselijke sfeer, werd er verteld over de betekenis van de naam (geschenk van God), hoe de naam wordt uitgesproken of afgekort maar vooral over de persoon zelf, wie is Dieudonné en wat doet hij.