Ingezonden persbericht


Interoute sluit driejarige ICT-infrastructuur- en hostingovereenkomst met UEFA Grootste Europese cloud-dienstenleverancier ondersteunt alle activiteiten en online diensten van UEFA

Schiphol-Rijk, 27 september 2011 - Interoute Communications Ltd., eigenaar van het grootste Europese nieuwe-generatie netwerk, sluit een overeenkomst met de Union of European Football Associations (UEFA). De pan-Europese cloud-diensten van Interoute ondersteunen de komende drie voetbalseizoenen alle activiteiten, voetbalcompetities en evenementen van de UEFA. Interoute host alle applicaties en systemen die de UEFA gebuikt, waaronder de Football Administration and Management Environment (FAME) en de UEFA.com-website.

FAME is het belangrijkste IT-platform van de UEFA en vormt de basis voor diensten die centraal staan in de UEFA-activiteiten, waaronder mediaboekingen, accreditaties, beheer van competities en diensten voor scheidsrechters en commerciële partners. Deze applicatie is op maat gemaakt voor de specifieke behoeften van een sportorganisatie als de UEFA. FAME is dan ook essentieel voor de UEFA-activiteiten tijdens wedstrijden. Daarnaast moet het platform de grote hoeveelheden bezoekers ondersteunen, die op UEFA.com video's en afbeeldingen bekijken. De UEFA-competities leggen een grote druk op het online platform. De verwachting is dat meer dan vijfhonderd miljoen mensen de UEFA.com-website bezoeken, vergeleken met 343 miljoen tijdens EURO 2008.

Daniel Marion, directeur ICT bij de UEFA: "Interoute heeft succesvol een platform ontworpen, gebouwd en ingezet, dat zowel de benodigde stabiliteit en betrouwbaarheid biedt, als de schaalbaarheid om pieken tijdens evenementen op te vangen. UEFA.com is een van de tien meest bezochte websites ter wereld tijdens belangrijke voetbalevenementen. De site laat in hoge kwaliteit wedstrijden zien aan voetbalfans in de gehele wereld. We hebben in Interoute een partner gevonden, die de hoge prestatie- en kwaliteitsniveaus biedt waar UEFA en zijn competities om bekend staan."

Gareth Williams, CEO van Interoute: "Het feit dat de UEFA vertrouwt op Interoute om fans in de gehele wereld te voorzien van competitie-uitslagen en informatie, onderstreept de kwaliteit van onze organisatie en infrastructuur, en onze technische expertise. Daarnaast gebruikt de UEFA onze dienstverlening en infrastructuur voor online ticketverkoop en voor de ondersteuning van bedrijfsapplicaties. Nu de IT van het meest prestigieuze Europese voetbaltoernooi wordt gehost in de grootste private cloud van Europa, kunnen fans ook online rekenen op een fantastische ervaring."

Het Unified ICT-portfolio van Interoute omvat computing, connectiviteit en communicatie, terwijl het Unified Connectivity-aanbod bij uitstek geschikt is voor organisaties die op zoek zijn naar een schaalbaar en veilig platform zonder beperkingen. Dit platform ondersteunt bedrijfsapplicaties, de online presence en communicatiediensten.

Over UEFA
UEFA (Union of European Football Associations) is de uitvoerende organisatie van Europees voetbal. De politieke structuur is een representatieve democratie, gebaseerd op 53 ledenorganisaties, die worden ondersteund door negentien gespecialiseerde comités. Deze helpen bij het bepalen van het UEFA-beleid op het gebied van nationale teamcompetities, arbitrage en clublicenties. UEFA is een non-profitorganisatie en besteedt zijn inkomsten aan de ontwikkeling van het voetbal. Hiermee ondersteunt de organisatie zijn missie om het Europese voetbal op ieder niveau te promoten en beschermen.

Over Interoute
Interoute Communications Ltd. is de eigenaar en operator van het grootste platform voor cloud-diensten van Europa, dat meer dan zestigduizend kilometer glasvezel, acht hostingdatacentra en 32 colocaties omvat, en nog eens 140 partnerdatacentra door geheel Europa. Het full-service Unified ICT-platform van Interoute bedient internationale klanten, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en universiteiten. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor computing, connectiviteit en communicatie, en voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. De Unified ICT-strategie van het bedrijf is bij uitstek geschikt voor organisaties die zoeken naar een schaalbaar en veilig platform zonder beperkingen, wat de basis biedt voor hun spraak-, video-, computing- en datadiensten. Daarnaast is het platform ideaal voor serviceproviders die behoefte hebben aan internationale datatransit en -infrastructuren met een hoge capaciteit. Interoute heeft kantoren op het gehele Europese vasteland, in Noord-Amerika en Dubai, en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. Voor meer informatie: http://www.interoute.com.

Voor meer informatie: