Minister opent morgen ecomobiel; de vakbeurs voor duurzame mobiliteit

Persbericht van ecomobiel

Vakbeurs op 27 & 28 september in Ahoy Rotterdam (Hal 1) belooft spektakel

Veel nieuws op ecomobiel

Alle vierkante meters aan expositieruimte gevuld. Nu al meer bezoekerregistraties dan vorig jaar. Talloze interessante primeurs en een opening door minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur & Milieu waarbij zij interessante plannen presenteert voor het verder stimuleren van duurzame mobiliteit.

ecomobiel in Ahoy Rotterdam, dè vakbeurs voor duurzame mobiliteit en mobiliteitsmanagement, is op 27 en 28 september echt 'the place to be' voor iedereen die beroepsmatig met mobiliteit van de toekomst bezig is, voor media die positief nieuws zoeken en -op de Consumentenavond, 27 september van 17.00-20.30 uur- voor geïnteresseerde consumenten. De aanwezige automerken presenteren allemaal modellen die geheel nieuw zijn of waarmee bijzondere initiatieven worden gestart. Hoofdsponsor Toyota brengt de primeurs die tot en met zondag 25 september op de IAA in Frankfurt werden getoond, zoals de 'plug-in' Prius en zelfs een Toyota waterstof prototype. Mercedes-Benz toont met 13 voertuigen, die op de beursvloer aan de klant overhandigd worden, hoe het beursthema 'Stop Thinking, Start Acting' al overtuigend wordt waargemaakt. Citroën presenteert de eerste C4 op schone LPG , Opel start op ecomobiel de landelijke promotietoer van de Ampera en Fiat zet groot in op groen gas.

Maar ecomobiel is ook het podium voor de introductie van de nieuwe Radiuz mobiliteitspas en bij Het Nieuwe Rijden van de bijzondere Fuelless 'App' waarmee tot liefst 13% minder brandstof kan worden verbruikt. Zo tonen de ruim 125 exposanten allemaal de nieuwste ontwikkelingen die ons land door de sterke beperking van de emissie een betere toekomst geven. Veel van de getoonde voertuigen zijn te rijden op het ANWB Test & Drive parcours. En jongeren kunnen zelfs in de ACE onderwijsstraat een technische opleiding kiezen die ook hun eigen toekomst duurzaam maakt.

Ook kent ecomobiel meer dan 40 workshops en 5 aansprekende debatten in de Radiuz dom.
Kortom, ecomobiel 2011 is groter, belangwekkender en meer nieuwsmakend dan ooit!

Onderstaand het tijdschema van de officiële opening: 09.00 Deuren open voor pers
10.00 Aankomst minister M. Schultz van Haegen
10.05 Welkom door mevrouw Alexandra van Huffelen, wethouder Rotterdam 10.10 Entree minister Schultz van Haegen via testparcours en openingstoespraak
10.20 Toespraak Pieter v.d. Velden, algemeen directeur Louwman & Parqui

10.25 Start rondleiding minister
11.00 Vertrek minister
11.20 Onthulling elektrische laadpaal Ahoy en geldwagen G4S door wethouder Alexandra van Huffelen.

Links:
http://www.ecomobiel.nl



Razende Robot Reporter