Jesus Culture in de Heineken Music Hall


HARDERWIJK, 20110601 -- De Harderwijkse stichting Touch Reach and Impact the Nations (Trin) organiseert op 27 september 2011 een groot concert met de wereldberoemde Christelijke band ‘Jesus Culture’. Het concert zal plaatsvinden in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Voorafgaande aan het concert komt Kris Vallotton naar Nederland voor de ‘Heavy Rain’ conferentie.

De muziek van Jesus Culture is er op gericht om opwekking te ontsteken in de naties over de hele wereld. Het hart van hun muziek is  er op gericht om het Lichaam van Christus te bewegen tot een radicale overgave aan een levensstijl van aanbidding, ingegeven door een passie om te zien dat God de eer krijgt die Zijn naam verdient. Ze verlangen ernaar dat Jezus verheerlijkt wordt in de naties en zien uit naar Zijn manifeste aanwezigheid in deze wereld.

Jesus Culture is in de zomer van 1999 ontstaan als jeugdkerk in Bethel Church, Redding Californie en bestaat uit de bandleden: Kim Walker-Smith en Chris Quilala samen met Jeffrey Kunde (lead guitar), Brandon Aaronson (bass), Ian McIntosh (keys) and Josh Fisher (drums). Sinds hun eerste 'Jesus Culture Conference' is er veel veranderd voor de band. Ze reizen de hele wereld over om Bijbelstudies te geven, gebedssamenkomsten te houden en op te treden. In 2006 lanceerden zij hun eerste album Everything, later brachten ze de ook in Nederland bekende albums ‘Come Away’ en het album van Kim Walker ‘We cry out’ uit. Meer informatie over hun muziek is te vinden via www.jesusculture.com.

In aanloop naar dit concert komt Kris Vallotton op 17 en 18 juni 2011 naar Nederland voor de Heavy Rain conferentie in het Worldwide Mission Revival Center te Harderwijk. Hij is voorganger in de Bethel Church en betrokken geweest bij de oprichting van de band Jesus Culture. Hij zal tijdens de conferentie ingaan  op de verantwoordelijkheid van de kerk als Jezus’ Lichaam in de eindtijd, de verantwoordelijkheid om relevant te zijn in de samenleving. Hij kiest zijn uitgangspunt in het Onze Vader, waarin Jezus ons leert te bidden dat ”Zijn Koninkrijk zal komen en Zijn wil zal worden gedaan”. Het is een gebed dat alles te maken heeft met de realiteit van vandaag zoals mensen die ervaren in hun persoonlijk leven. Maar ook met problemen op wereldniveau als natuurrampen, opwarming van de aarde en terrorisme. Meer informatie over Kris Vallotton is te vinden via: www.kvministries.com.

Meer informatie over deze evenementen en informatie over het bestellen van toegangsbewijzen is te vinden op: www.trin.nl





Ingezonden persbericht