Landelijke viering op 11 november 2011 (11-11-11)


World Day of InterConnectedness

AMSTERDAM, 20110927 -- Op tal van locaties in heel de wereld wordt vrijdag 11 november 2011 (11-11-11) de World Day of InterConnectedness (WDI) gevierd. Dit is een internationaal evenement dat geheel in het teken staat van onderlinge verbondenheid. Ook in Nederland vindt een groot aantal activiteiten plaats. In het Mirror Centre in Amsterdam is de grootste concentratie van gratis toegankelijke activiteiten.

Een duurzame samenleving begint bij onderlinge verbondenheid. Dat uit zich in verschillende activiteiten die  op ’11-11-11‘ worden gehouden. Wereldwijd bestrijken de activiteiten een tijdspanne van 24 uur gerekend vanaf 11.00 uur  op 11-11-11. Het aanbod voorziet in zowel zakelijk als persoonlijk georiënteerde webinars en workshops, variërend van een mini-symposium BeTheChange en dialooglunches over verbindend leiderschap tot dans- en meditatieworkshops,  muziekoptredens, lezingen en exposities. Ook op scholen vinden diverse verbindende evenementen plaats. Overigens kan ook op het meest subtiele niveau gestalte worden gegeven aan het doel van deze dag, zoals met een simpele glimlach of het geven van een welgemeende hand.

Tijdens de eerste WDI op 09-09-09 deden wereldwijd deelnemers in 84 landen mee en op 10-10-10 waren in 188 landen activiteiten. In Nederland vinden dit jaar in alle provincies evenementen plaats, met in het Mirror Centre te Amsterdam een opmerkelijk 11 uurs Dance-event ‘Mirror of Love’, met internationale DJs waaraan wereldwijd 111.111 mensen live en virtueel deelnemen. In totaal kunt u in het Mirror Centre genieten van 30 activiteiten waaronder workshops ‘The Gift’ van Patty Harpenau en ‘De Spirituele Verbinding’ van Willem Jan van de Wetering.

Website
Op de website http://www.interconnectedness111111.org staat veel informatie over de dag en de evenementen waarmee honderdduizenden wereldburgers - van Nieuw Zeeland tot Canada – zich met elkaar, zichzelf en deze dag verbonden voelen. De site bevat ook tal van praktische tips over hoe mensen een bijdrage kunnen leveren aan een ecologisch duurzame, sociaal rechtvaardige en spiritueel vervullende samenleving.

Deze bijzondere dag heeft de potentie  miljoenen mensen wereldwijd te inspireren om ook na 11-11-11 de ´verbindingsweg´ te blijven volgen.